Bisikletler için gerekli olan aksesuarlar

Gündelik hayatta birçok insan, trafiğe kalmamak için toplu taşıma yerine bisiklet kullanmayı tercih ediyor. Ancak bisiklet kullanımı sırasında sahip olunması gereken temel aksesuarlar bulunuyor. Peki düzenli bisiklet sürenlerin sahip olması gereken aksesuarlar nelerdir? İşte yanıtı.

Aksesuarların sadece ev içlerinde kullanıldığı gibi bir algı söz konusu olmaktadır. Ancak araçlarda da kullanılması gerekli olan pek çok aksesuar bulunmaktadır. Bu araçların başında da son dönemde bisikletler gelmektedir. Toplu taşımadaki yoğunluk ve trafik  sıkışıklığı sebebiyle çoğu insan, toplu taşıma vb. yerine bisiklet kullanmayı tercih ediyor. Bir kısımı ise güvenliğini sağlayacak olan aksesuarları yanında bulundurmadan bu sürüşü gerçekleştiriyor. Bahsi geçen aksesuarlar, sürücüyü olası tehlikelerden korumaktadır. Sizler için, bisiklet kullanımında gerekli olan bu aksesuarları derledik. 

BİSİKLETLER İÇİN GEREKLİ OLAN AKSESUARLAR

# KORNA VE/VEYA ZİL

Bisiklet için en temel aksesuarlardandır. Yolda seyahat halindeyken, diğer yolcuları uyarmak adına kullanılır. Zil ve/veya kornasız bir bisiklet, güvenli bir bisiklet değildir. Bu yüzden kesinlikle olmalıdır. 

# 2 SULUK

Çoğu bisiklet sürücüsü, yol esnasında su içmeyi pek tercih etmezler ancak su, bir sürücünün yanında kesinlikle olması gerekendir. Enerji kaybı ve yorgunluk anında içilecek su, kaybı gidermek konusunda etkilidir. 

# 3 AYNA

Zil ve korna kadar hayati öneme sahip olan bir diğer aksesuar ise aynadır. Seyir halindeyken arkanızı görmeniz mümkün değildir. Otomobiller gibi de araç kullanımı sırasında daha kolay bir seyir şansına sahip olunamaz. Bu nedenle, yolun arka tarafını görmek için ayna gereklidir.

# 4 ELDİVEN

Gerekli olduğu halde olmasa da olur diyenler de mevcuttur. Fakat bisiklet eldiveni, kullanılması gereken aksesuarlardandır. Eldiven, ellerde oluşabilecek yaralanma vb. durumları gidermeyi sağlar.

# 5 BAGAJ

Uzun yolculuklara çıkıyorsanız ya da yanınızda taşımanız gereken çanta vb. şeyler varsa bisiklet bagajını kullanmanız gerekir. Çünkü ne kadar küçük deseniz de, bir çantanın omzunuza vereceği ağırlık denge konusunda sizi sarsabilir.

# 6 TELEFON TUTUCU

Bisikletler için telefon tutucu, en temel aksesuarlardandır. Sürüş sırasında cebinizde telefon tutmak oldukça rahatsız edici ve tehlikeli olabilmektedir. Telefonu cebinizden çıkarmak yerine, gözünüzün önünde bulundurmanız en iyisidir.

Birden fazla kez dizi ve filme uyarlanmış olan unutulmaz Türk romanları

İLİŞKİLİ HABER

Birden fazla kez dizi ve filme uyarlanmış olan unutulmaz Türk romanları
Tek parça kayadan yapılan 'Dünya'nın 8. harikası Kailasa'

İLİŞKİLİ HABER

Tek parça kayadan yapılan 'Dünya'nın 8. harikası Kailasa'

BİR YORUM YAPIN 0