Mumlarla ev nasıl dekore edilir? Mum dekorasyon fikirleri

Keyifli sonbahar akşamlarında bulunduğunuz alanın huzur dolu bir atmosfere bürünmesini isterseniz size harika bir önerimiz var! Pek çok renk, boyut ve kokuda piyasada kendine yer bulan mumlar ev dekorasyonunda muhteşem bir son dokunuş olarak karşımıza çıkıyor. Peki mumlarla ev nasıl dekore edilir? Mum dekorasyonu nasıl yapılır? İşte sıcak bir ambiyansın püf noktası mumlar hakkında her şey...

Evimizi dekore ederken mobilya seçiminden renklere, desenlerden dokulara kadar pek çok unsuru göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Temel parçalar ne kadar önemli olsa da bazı ufak dokunuşlarla bulunduğumuz ortamın atmosferini bir anda değiştirebiliriz. Fazla para harcamadan gizemli bir bakış açısını evinize davet etmek istiyorsanız işin sırrı mumlarda diyebiliriz. Bazen romantik bir ortamın vazgeçilmezi bazen de dinlenmenin anahtarı haline gelen mumlar, özellikle gün doğumu ve güneşin batışında aromatik kokularla içsel bir yolculuğa çıkmaya olanak tanıyor. Banyolardan balkonlara, salonlardan mutfaklara kadar her alanda karşımıza çıkan mumları etkili kullanmanın püf noktasını gelin birlikte öğrenelim.

Portakallı oda kokusu nasıl yapılır? Oda spreyi yapmanın yolları İLİŞKİLİ HABERPortakallı oda kokusu nasıl yapılır? Oda spreyi yapmanın yolları

MUMLARLA EV NASIL DEKORE EDİLİR? EV DEKORASYONUNDA MUM KULLANIMI

Neredeyse her renk ve kokuda üretilen mumlar, yıllardır ev dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Kendisi küçük ancak etkisi büyük bir dekoratif obje olan mumlarla loş bir ortam şekillendirerek enerjinizi en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Mum dekorasyonu

Mum dekorasyonu

Salonda sehpalarınızın, konsolun üzerinde yer verdiğiniz mumlarla dekorasyonunuzda bütünleyici bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Benzer renkler veya birbirine tamamen zıt renklerle mobilyalarınızla mumlar arasında uyumu yakalayabilirsiniz. 

Salon dekorasyonunda mum kullanımı

Salon dekorasyonunda mum kullanımı

Evin girişinde büyük, yere konulabilen kalıp mumlar kullanarak daha eve adımınızı atar atmaz güzel bir görüntü hem sizi hem de misafirlerinizi karşılayabilir. Bunun için kalıp mumların altına kullanacağınız şık mumluklar asil ve havalı bir dekorasyon örneği olacaktır. 

Mum dekorasyonu yapmanın yolları

Mum dekorasyonu yapmanın yolları

Sonbahar mevsiminin bu serin günlerinde taze çiçek kokusunu evinize taşıyıp doğayı derinden hissetmek isterseniz; mum ve çiçeğin eşsiz birleşimine bayılacaksınız. Şeklini beğendiğiniz bir kavanozu suyla doldurduktan sonra içerisine kokusunu, rengini sevdiğiniz çiçeklerle doldurun. Sonrasında suyun içerisine mumları bırakarak yüzen mumlarınızın görsel bir şölen oluşturduğuna şahit olacaksınız.

Yüzen mum dekorasyonu

Yüzen mum dekorasyonu

Yalnızca çiçekler değil; kahve çekirdekleri dolu bir kavanozun içerisine yerleştireceğiniz mumları yaktıktan sonra bir fincan nefis bir kahveyle günün yorgunluğunu atmak da başka bir seçenek.

Kahve ve mum uyumu

Kahve ve mum uyumu

BALKONLAR VE TERAS DEKORASYONUNDA MUM KULLANIMI

Hem çok yer kaplamayan hem de güzel bir ortam oluşturan mumlar dış mekanlarda gerçekleştirdiğiniz etkinliklerinizde de yardımınıza koşacaklar. Duvara asılabilen mumluklar veya kavanoz içerisine küçük mumlar koyarak yeni bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

Balkon dekorasyonunda mum kullanımı

Balkon dekorasyonunda mum kullanımı

Mumlar, fotoğraf çerçevelerinizin önünde şık bir aydınlatma olarak kullanılabilir. Fotoğrafların yakınlarında yer alacak mumlar, odak noktasının fotoğrafa kaymasını sağlar. Böylece güzel anlarınıza bakma fırsatını kaçırmazsınız. 

Mumların psikolojide etkisi

Mumların psikolojide etkisi

Yapılan birçok araştırmaya göre kokular duygusal anıları tetikleme konusunda oldukça başarılı. Anılarımız, bazı kokular tarafından hızlıca tetiklenebilir ve mutluluğumuzu arttırabilir. Kokular, odaklanmayı arttırdığı için yaşadığınız o anın hafızanızda yer etmesine yardımcı olacaktır. Ders çalışırken veya iş yerinizde de kullanabileceğiniz mumlar size odaklanma konusunda destekleyici bir etki sağlayacaktır.

Mum dekorasyonu örneği

Mum dekorasyonu örneği

ÖZEL ETKİNLİKLERİNİZİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK!

Dostlarınızla keyifli bir akşam yemeği veya özel günler için masalarınızda özgün ve orijinal görünümde mumlar kullanarak masalarınıza fark katabilirsiniz. Örneğin, birkaç portakal, limon veya kırmızı elmanın içini oyduktan sonra içerisine tüp şeklinde delikler açın. Bu deliklerin olduğu yere küçük mumlarınızı yerleştirin ve masanızda en güzel görünecek alana yerleştirin. Benzersiz ve ilgi çekici bir görünümle farklı bir stil yakalayabilirsiniz. Hayal gücümüzün sınırsız olduğunu düşünürsek mumları bambaşka görünümlerle kullanarak bayılacağınız stiller oluşturmak sizin elinizde!

Elma ve limondan mum yapımı

Elma ve limondan mum yapımı

Düşük maliyetli dekorasyon örnekleriyle de kendinizi mutlu edebilirsiniz. Yeter ki bunu isteyin. Işıklarınızı kapatıp, mumlarınızı yakın ve hafif bir müzik eşliğinde dinlenmenin tadını çıkarın… 

Dekorasyonda mum etkisi

Dekorasyonda mum etkisi

Ofis şıklığı nasıl oluşturulur? Ofis kombinleri nasıl yapılır? İş kadınları nasıl giyinmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Ofis şıklığı nasıl oluşturulur? Ofis kombinleri nasıl yapılır? İş kadınları nasıl giyinmeli?
Barbie'nin güzellik sırları neler? Barbie saç ve pürüzsüz cildinin sırrı

İLİŞKİLİ HABER

Barbie'nin güzellik sırları neler? Barbie saç ve pürüzsüz cildinin sırrı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0