Etkili bir çalışma ortamının olmazsa olmazı haline gelen çalışma masaları kimi zaman evlerde kimi zaman da ofislerde kendine yer buluyor. Çoğu zaman çalışma masalarının kurulumu için uzman birinden yardım istiyoruz. Ancak doğru adımları takip ederek çalışma masalarımızın montajını kendimiz de yapabiliriz. Peki, çalışma masası montajı nasıl yapılır? Çalışma masası nasıl kurulur? İşte yanıtlar...
Ofis çalışanları ve öğrenciler çalışma sürelerinin büyük bir çoğunluğunu masa başında geçiriyorlar. Verimli bir çalışma ortamının en önemli unsuru olan çalışma masaları, hem iş yerlerinde hem de evlerde kullanılan eşyaların başında geliyor. Konforun ön planda olduğu şık ve kaliteli bir çalışma masası satın aldıktan sonra kurulum aşamasının doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Çoğu zaman çalışma masalarını satın aldığımız yerler, kurulum aşamasını da gerçekleştiriyorlar. Ancak ev taşıma, odalardaki eşyaların yerini değiştirme gibi durumlarda montaj işlemini kendimiz yapabiliriz. Gelin, çalışma masası montajı hakkında bilinmesi gereken tüm detayları birlikte adım adım öğrenelim.
ÇALIŞMA MASASI MONTAJI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?
Çalışma masalarının montajını gerçekleştirmek için bazı temel malzemeleri yanınızda bulundurmanız gerekiyor. İlk olarak akülü vidalama ve çekiç kesinlikle yanınızda olması gereken malzemelerin başında geliyor. Diğer gerekli malzemeler ise şu şekilde:
- Çalışma koltuğu
- Keçe
- Masa lambası
- Uzatma kablosu
- Ampul
ÇALIŞMA MASASI MONTAJI NASIL YAPILIR? ÇALIŞMA MASASI KURULUMU
Çalışma masaları günümüzde pek çok farklı model ve çeşitlilikte piyasada yer almaktadır. Benzer özellikler gösterse de hem içerisinde yer alan parçaları hem de şekliyle farklı olan çalışma masalarında öncelikle aldığınız modelin kullanım kılavuzunu kontrol etmeyi unutmayın.
Kurulum kısmında ise ilk aşama olan zemin tablasını yerleştirin ve sonrasında yan ve arka tablaları yerleştirin. Eğer varsa rafları da yerleştirmeyi unutmamalısınız. Çalışma masanızın ayakları varsa dolabın ana modülünü yerleştirdikten sonra ayakları monte edebilirsiniz.
Kurulum aşamasında parçaları bir araya getirirken akülü vidalamadan destek alabilirsiniz. Öte yandan çivi kullanmanız gereken bir durum da çekiç kullanımından destek alabilirsiniz.
Çalışma masasını konumlandırdığınız alana keçe yerleştirerek zeminde meydana gelebilecek hasarı en aza indirebilirsiniz.
Çalışma masasının montajını tamamladıktan sonra masa lambası gibi yan ürünleri de yerleştirerek işleminizi kısa bir sürede gerçekleştirebilirsiniz.
İşte bu kadar basit! Kolay gelsin...
BİR YORUM YAPIN 0