Konfor ve rahatlığı esas alan Hygge ev dekorasyonu, son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Özellikle kış mevsiminde evinizde sıcacık bir atmosfer oluşsun isterseniz Hygge felsefesini benimseyebilirsiniz. Peki, hygge ne demek? Hygge ev dekorasyonu nedir? Hygge ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte yanıtlar...
Kişisel zevklerimizin birer yansıması olan dekorasyon tarzları, doğru ve ölçülü bir şekilde uygulandığında yaşam alanlarına yeni bir soluk getiriyor. Kimi zaman renklerin dansına eşlik eden maksimalist tarzlar kimi zaman da ahşabın doğallığına kucak açan rustik dokunuşlar... Son dönemlerde hayatımızın her alanına hakim olan rahatlık ve konfor dekorasyon trendlerinde de kendini göstermeye başladı. Konfor ve sıcaklığın ön plana çıktığı Hygge Dekorasyon Stili, yeni yıla adım adım yaklaşırken pek çok evde hakimiyetini hissettiriyor. Gelin, İskandinav ülkelerinin ana felsefesini benimseyen Hygge dekorasyon stili hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte adım adım keşfedelim.
HYGGE NEDİR?
Norveç dilinde "huzur" anlamını taşıyan "Hygge" kelimesi, bir nevi mutluluk sanatını temsil etmektedir. Sevdiklerimizle geçirdiğimiz her anı keyifli kılmayı amaç edinen Hygge kelimesi aynı zamanda 2016 yılında Oxford Üniversitesi tarafından yılın kelimesi adayları arasında gösterilmiştir.
HYGGE EV DEKORASYONU NEDİR?
Sade ve minimal bir yaşam tarzını hedef edinen Hygge dekorasyon stili, konforu esas alan mekan kurgusuyla duyulara hitap eden yumuşak dokuların eşsiz buluşmasını gözler önüne seriyor. Mutluluğu evde kurgulayan keyif odaklı yaklaşımlarla bu dekorasyon stilini evinize basit yollarla taşıyabilirsiniz.
Öncelikle fazla ve gereksiz eşyalardan kurtularak bu dekorasyon stiline adım atabilirsiniz. Açık ve pastel renklerin yoğunlukta kullanıldığı Hygge dekorasyonda krem, bej, açık kahve tonları ve doğadan gelen renklerin sıklıkla kullanıldığını görebilirsiniz.
Bol bol ham malzemelerin kullanıldığı Hygge dekorasyonda ahşap yoğun olarak kullanılmaktadır. İç ısıtan ve rahat bir ortam oluşturmayı hedefleyen bu stilde ahşap mobilyalar, zeminler ve detaylarla zengin bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Stres azaltan dokuların ağırlık kazandığı Hygge dekorasyon, rustik dekorasyonla benzer bakış açılarına sahiptir.
HYGGE DEKORASYONDA MOBİLYA SEÇİMİ NASIL OLMALI?
Doğal ve sade malzemelerin kullanıldığı Hygge ev dekorasyonunda ahşap, mermer, bambu, cam ve doğal taşlardan elde edilmiş mobilyalara yer verebilirsiniz.
Salonlarda özellikle yumuşak dokuda köşe koltuklar kullanmanızı tavsiye ederiz. Eve geldiğinizde salonda koltuğa gömülüp kitap okumak konforlu hissetmenizi sağlayacak!
Aynı zamanda salonlarda orta sehpa yerine pofuduk bir puf tercih ederek şık bir masaya aynı zaman da oturma köşesine sahip olabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında çok fazla tercih edilen ev tekstil ürünleri Hygge dekorasyon stiliyle beraber yapay kürk, çok kalın örgüler ve peluşlar ile evlerde kendine yer buluyor. Sarıp sarmalayan ve sıcaklığı hissedebileceğiniz yün, örgü ve yumuşak detaylara salon ve yatak odalarında yer verebilirsiniz.
HYGGE EV DEKORASYONUNDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Mutlu olmayı temel alan Hygge felsefesini evde hissetmenin en kolay yolu kendinize bir hobi köşesi oluşturmaktan geçiriyor. Özel ilgi alanlarınıza hitap eden hobi köşeleriyle yaşam alanlarınızda sıra dışı bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Dilerseniz bu bir spor köşesi, resim yapma alanı ya da kitap okuma köşesi olabilir.
HYGGE EV DEKORASYONUNDA AKSESUAR SEÇİMİ NASIL OLMALI?
Huzurun odak noktası haline geldiği Hygge dekorasyon stilinde öncelikle mutlaka oda kokularına yer vermelisiniz. Evinizde pozitif bir ortam şekillendirmek için mevsime uygun kokularda oda parfümleri ve mumlar hoş bir etki sağlayacaktır.
Loş bir ortamı seven Hygge dekorasyon stilinde mekanın çok aydınlık olmaması gerekiyor. Tepe lambaları yerine armatüri aplik ve lambader gibi daha lokal aydınlatmalar kullanarak ihtiyaç dahilinde ışık miktarını düşürebilir ya da yükseltebilirsiniz.
Bu dekorasyon stilinde yeşil bitkiler banyolardan balkonlara kadar evin her yanında mutlaka olmalı. Özellikle geniş yapraklı bitkilerin görkemli görünüşünü antrelerde kullanarak daha eve girer girmez doğal bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.
Cam vazolar, kış manzaralarının yer aldığı tablolar ve büyük aynalar bu stilde en sık karşımıza çıkan aksesuarlardır.
Geçmişe doğru götüren müzik eşliğinde, bir kupa çay doldurup yumuşacık battaniyenin altında kar yağışını izlemek... İşte size Hygge felsefesinin en basit tanımı!
UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!
BİR YORUM YAPIN 0