Yaşam pusulası: Hayal panosu! Hayal panosu nasıl yapılır?

Çocukken kurulan hayallerin sınırsızlığıyla yollarımızı kesiştiren hayal panosu, hem zihnimize hem de ruh sağlığımıza çok iyi gelen özel bir deneyim. Hayatımızla ilgili verdiğimiz kararla yol almamıza yardımcı olan hayal panoları hakkında tüm bilinmesi gereken detayları sizler için derledik. Peki, hayal panosu nasıl yapılır? Hayal panosuna neler eklenir? İşte yanıtlar...

Yaşam, hayallerin çevrelediği uzun bir yolculuk misali birbirinden farklı deneyimleri tatmamıza olanak tanıyor. Doğduğumuz andan itibaren ufak bir umut ışığına tutunup, belki de kendimizi hiç ummadığımız şehirlerde, olaylarda ya da anlarda buluyoruz. Hayatın temelinin 'inanmak' olduğunu varsayarsak hayaller ve hedeflerimize kalbimizi bağlayarak inancımızı her geçen gün tazelememiz çok değerli. Siz de muhteşem bir motivasyon kaynağıyla hayallerinize ulaşmanın mutluluğunu yaşamak istiyorsanız harika bir önerimiz var! Hayatınızı pozitif bir şekilde iyleştirecek, evinize neşe katacak 'hayal panoları'nı daha önce hiç duymuş muydunuz? Gelin, detayları birlikte adım adım inceleyelim.

HAYAL PANOSU NEDİR?

Hayal panosu, görselleştirmenin gücünü kullanarak kişiye hayatına yön verme fırsatı sunan bir kolaj tekniği diyebiliriz. Kişinin özel zevkleri, hayalleri ve isteklerini barındıran hayal panosu, kişinin güçlü ve pozitif hissetmesine yardımcı olabilir.

HAYAL PANOSUNA HAYAL PANOSUNA NELER EKLENİR?

Hayal panosu için birkaç sorudan faydalanabilirsiniz. İşte sizler için örnek soru kalıpları;

  • En çok gitmek istediğiniz ülke hangisi?
  • Bugüne dek neyi yapmayı arzulayıp hep geri plana attınız?
  • Kariyerinizde en çok dilediğiniz alan ya da poziyon hangisi?
  • Ölmeden önce mutlaka yapmalıyım dediğiniz aktiviteler nelerdir?
  • Sizin için iyi bir yaşam ne demek?
  • Kalbinizi ısıtan, hayatınıza anlam katan sevdikleriniz kimler?
  • Fiziksel değişim hedefleriniz neler?

Tüm bu sorulara ve daha fazlasına yanıt verdikten hemen sonra hayal panosu için görsel bir şölen oluşturmaya başlayabilirsiniz.

HAYAL PANOSU NASIL YAPILIR?

Hayal panosu yapmadan önce kendinize özel bir tema belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Belki bir mantar pano, belki renkli bir karton ya da metal bir çerçeve bu noktada iyi bir seçim olabilir. Aynı şekilde rengarenk raptiyeler, simli ipler veya minik mandallarla hayal panosunda yer alan resimleri yerleştirebilirsiniz.

Hayal panosu

Hayal panosu

Eğer ışıl ışıl bir panoyla göz kamaştıran bir görünüm elde etmek isterseniz led ışıklara; doğanın gücünden faydalanmak isterseniz yapay yaprak demetlerine şans verebilirsiniz. Son olarak renkli kalemler, kağıtlar ve çıkartmalarla hayal panonuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Hayal panosu yapımı

Hayal panosu yapımı

Hayal panosu yaparken el sanatı çalışması gibi hayallerinizi simgeleyen resimleri bir araya getirerek kolaj yapabilirsiniz. İster dergi, gazete, kitap ve kartpostallardan resimler kesebilir, ister internet üzerinden beğendiğiniz resimleri kullanabilirsiniz. 

Hayal panosu örnekleri

Hayal panosu örnekleri

Ulaşmak istediğiniz yeri gösteren bir haritaya benzeyen hayal panolarında aynı zamanda ilham kaynağı figürlerin fotoğraflarını da kullanabilirsiniz.

Hayal panosu eklenecekler

Hayal panosu eklenecekler

Hazırladığınız hayal panosunun çevresini kokulu mumlar, aydınlatmalar, doğal taşlar ve kristallerle süsleyerek özel bir dokunuş yapabilirsiniz.

BAZEN BİR CÜMLE HAYATINIZI DEĞİŞTİREBİLİR!

Hayal panosunun olmazsa olmazlarından biri de kalbe dokunacak o özel cümleler! Öyle ki bazen yalnızca tek bir kelime dahi bize hiç ummadığımız dünyaların kapılarını aralayabilir.

Sizler için birkaç olumlama cümlesi derledik:

Zorluklar her zaman var. Ancak ben cesur biriyim. Kendi duygularımın, düşüncelerimin ve hayallerimin sahibi de yönlendireni de benim.

Yüzünüzü güneşe çevirin, böylece gölgeler her zaman arkanızda kalacaktır. (Walt Whitman)

Kalp, her zaman doğruyu söyler

Geçmişimde beni üzen insanları affediyorum ve onları tüm duygulardan arınarak hayatımdan uğurluyorum.

Bir gün kalkacaksınız ve hep hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya vakit kalmamış olacak. Şimdi harekete geçmenin tam zamanı. (Paulo Coelho)

Kendimi yargılamaktan vazgeçiyorum. Olduğum halimle iyiyim ve kendi halimin en iyisi olmak da benim elimde.

Kötü zamanların sadece bir süreç olduğunu biliyor ve her şerde bir hayır olduğunu biliyorum.

Başarı son değildir, başarısızlık ise ölümcül değildir: Önemli olan ilerlemeye cesaret etmektir. (Winston S. Churchill)

Dünden ders alın, bugün için yaşayın, yarın için umutlu olun. (Albert Einstein)

Senin olan seni bulur...

Prof. Dr. Nevzat Tarhan uyardı: Kültürel psikolojik savaşa dikkat! İsim seçimi...

İLİŞKİLİ HABER

Prof. Dr. Nevzat Tarhan uyardı: Kültürel psikolojik savaşa dikkat! İsim seçimi...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0