Dünyanın en pahalı tenceresi: Fiyatı 665 asgari ücrete bedel, Rolls Royce'la teslim ediliyor!

Mutfakların vazgeçilmezi tencerelerin fiyatları değişkenlik gösterse de Çin'deki bir tencere fiyatıyla resmen dudak uçuklattı. Özel üretim olan o tencerenin fiyatı 665 asgari ücretle eşdeğer! İşte, dünyanın en pahalı tenceresi...

Birbirinden leziz yemekleri pişirdiğimiz tencereler, mutfaklarımızın temel ihtiyaçlarından birini oluşturuyor. Pek çok özellik ve modelde üretilen tencereler, farklı fiyatlarla piyasada alıcı buluyor. Her bütçeye hitap eden tencere ne kadar pahalı olabilir ki, diyorsanız şaşırmaya hazır olun! Çin’de üretilen bir tencere astronomik fiyatıyla 'dünyanın en pahalı tenceresi' unvanına sahip oldu.

Tamamen saf altın ve elmaslarla yapılan o tencere ürün kalitesini savunan şefleri bile hayrete düşürüyor. Tencerenin fiyatı ise ev, araba fiyatlarını resmen solluyor.

Çin'in Jilin eyaletinin başkenti olan Changchun'da bulunan Zhuo Zhan isimli bir mağazada satışa sunulan tencerenin fiyatı 3,8 milyon Çin Yuanı yani yaklaşık 13 milyon Türk lirasına denk geliyor.

Kulpları tamamen saf altından yapılarak elmaslarla süslenen tencerenin yapımında toplamda 738 gram altın kullandı. Öte yandan tencereyi satın aldığınız takdirde ürününüz evinize Rolls-Royce araçla teslim ediliyor.

Çin sözcüsü, "Bu tencereyi satın alan herkes en iyi hizmeti alacak" diyerek tencerenin işlevine de işaret ediyor. Firma ayrıca tencereyi satın alan kişileri 10 arkadaşıyla beraber Avrupa'nın en iyi restorantlarına götüreceğini de belirtiyor.

Göz sağlığı için bu alışkanlıklara dikkat! Doğrudan retinaya zarar veriyor

İLİŞKİLİ HABER

Göz sağlığı için bu alışkanlıklara dikkat! Doğrudan retinaya zarar veriyor
Star Wars'un yıldızı Daisy Ridley hastalığını açıkladı! Graves hastalığı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Star Wars'un yıldızı Daisy Ridley hastalığını açıkladı! Graves hastalığı nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

İrfan 1 ay önce

Ben almayım, kalsın, sağ olun