Hem bağırsakla ilgili sağlık problemlerinin tedavisi için kullanılan hem de kolay sindirimi ile kilo vermeyi kolaylaştıran GAPS diyetinin nasıl yapıldığını ve bu diyette dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için derledik. Sağlıklı zayıflatan GAPS diyeti nedir, GAPS diyeti nasıl yapılır? İşte sağlıklı beslenme ile örnek GAPS diyeti listesi...
Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan şişmanlamaya yönelik aranılan çeşitli yollar arasında kilo vermeyi sağlıklı yollardan sağlayacak beslenme programları ile öne çıkan GAPS diyeti, bağırsaktaki rahatsızlıkların çözümü olurken zayıflamayı da destekliyor. 'İkinci beyin' olarak karşımıza çıkan en önemli organlarımızdan biri olan bağırsak sindirim sisteminin odak merkezi olduğundan doğru ve sağlıklı beslenmeyle bağırsak sağlığı korunabilir. Zayıflamak için uygulanan diyet programlarından farkı otizm rahatsızlığından muzdarip kimseler üzerinde denenmiş olmasıdır. Sadece otizmde olmayığ bazı önemli hastalıkların tedavisi içinde önerilen beslenme programı olan GAPS diyeti, düşük karbonhidratlı olması ve bağırsak hareketlerini hızlandırması nedeniyle tercih edilebilir ideal beslenme çeşitlerindendir. Mutlaka doktor kontrolü ile uygulanması gereken GAPS diyetinde dikkat edilmesi gerekenleri sizlere derledik.
GAPS DİYETİ NE İŞE YARAR? GAPS DİYETİ NASIL YAPILIR?
Bağırsakta meydana gelmiş bozulmaları iyileştirmek, hasarlı ya da sızıntılı bölgeyi tedavi etmek için tercih edilebilecek doğru beslenme programıdır. Dışarıda işlenmiş olarak satılan gıdaların yerinin olmadığı GAPS diyetinde probiyotik destekli fermente edilmiş besinler tercih edilir.
ÖRNEK GAPS DİYETİ LİSTESİ:
İLK BÖLÜM:
Toplamda 6 bölümden oluşan diyetin ilk bölümlerinde ruhsal ve bedensel semptomları engeller. Bağırsakta sıkıntı oluşturabilecek gıdalar diyetten çıkartılır ve bağırsak duvarının onarımı gerçekleştirilir.
İKİNCİ BÖLÜM:
Gaps diyetinin ikinci bölümündeki diyet programında bağırsak florasının düzelmesi sağlanır. İlk bölüme göre hastalar GAPS diyeti ile daha da uyumlulardır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM:
Hastalığın oluşturduğu ruhsal ve bedensel bulgular ortadan kalkar.
GAPS DİYETİNDEN ÇIKIŞ:
Dengelenen bağırsak florası, duvarı ve epitelyum dokusu iyice düzelmiştir. Yavaş yavaş diyetten çıkılabilir.
GAPS diyeti için 9 önemli besin
Bu programa başlamak için mutlaka alanında uzman bir beslenme uzmanına danışılması gerekir. Sağlıklı bir bağırsak içinde bu besinlerin tüketilmesi gerekir:
1. Kemik suyu 2- Ev yapımı yoğurt 3- Ev yapımı turşu 4- Hindistan cevizi yağı 5- Avokado 6- Tatlı patates 7- Bal kabağı 8- Kırmızı pancar 9- Yer elması.
BİR YORUM YAPIN 0