Ramazan ayının gelmesiyle yeme düzenimizde yaşanan farklılıklar vücudumuzda da bir takım değişikliklere sebep olmaktadır. İki öğün olarak beslendiğimiz Ramazan ayında aç kalan mideyi bir anda yemek ile doyurmak şişkinliklere sebep olmaktadır. Peki, iftarda ve sahurda kilo almamak için nasıl beslenmeliyiz? Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, konuyla ilgili olarak Yasemin.com'a özel açıklamalarda bulundu.
Ramazan ayında oruç tutarken beslenme düzeninin değişmesinden ve metabolizmanın yavaşlamasından dolayı birçok kişi kilo almaktan şikayet ediyor. Kızartma, hamur işleri, tatlılar ve yağlı et yemeklerinden zengin iftar sofraları, sağlık sorunlarına neden olabildiği gibi kilo kontrolünü de güçleştiriyor. İftardan sonra şişkinliğe de neden olan ve bazen ciddi kilo alımına neden oluyor. Oruç tutarken nasıl beslenmek gerektiğini bilmeyenler için Medipol Esenler Üniversite Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, konuyla ilgili olarak Yasemin.com'a özel açıklamalarda bulundu. İşte detaylar:
RAMAZANDA NASIL BESLENMELİ?
Sahura kalkmanın önemli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, "Ezan vaktinden en az 1 buçuk 2 saat önce kalkmanız gerekiyor. Çünkü su içmeye de vakit kalması lazım hemen yiyip yattığımızda reflü gibi sindirim hastalıkları oluşabiliyor. Bu nedenle en mantıklısı yine kilo kontrolü sağlamak için sahur ve iftar olacak şekilde 2 öğün yapmak ve bir de iftardan 2 saat sonrasında minik bir ara öğün yapmak. Burada da zaten meyve tüketimini öneriyoruz."
Sayar; iftarda ve sahurda dikkat edilmesi gerekenleri tek tek sıralıyor. İşte en çok merak edilen o sorular;
BİR YORUM YAPIN 0