Kabızlığa iyi gelen çaylar! Diyetteyken kabızlığı en hızlı geçiren çaylar?Bağırsak dostu çaylar

Çok sık görülen ve kronikleşen kabızlık sindirim sisteminin yavaşlamasına ve daha çok kilo almanıza neden olur. Daha sağlıklı bir bağırsak sistemine sahip olmak ve oluşan kabızlığını azaltacak birbirinden lezzetli ve etkili bitki çayları bulunuyor. Ölçülü ve dozunda tüketebileceğiniz anında kabızlık sorununuza iyi gelecek en etkili bitki çaylarını sizler için derledik. İşte diyetteyken kabızlığı hızlı geçiren çaylar

Kişileri zor durumda bırakan en büyük rahatsızlıklardan biri sürekli kabız olma durumudur. Özellikle bazı kişilerde kronikleşen kabızlık aynı zamanda bağırsak problemlerine ve daha çok kilo almaya neden oluyor. Kabızlığı geçirmek ve sindirim sistemini harekete geçirmek için diyetisyenlerin önerdiği birbirinden etkili bazı bitki çayları bulunuyor. Kendinizde fark ettiğiniz an içebileceğiniz bu bitki çayları bağırsak floranıza iyi gelerek zayıflamanıza da yardımcı olacak. İşte kabızlığa en iyi gelen bitki çayları listesi...

Kuşburnu çayı zayıflatır mı? Kuşburnu çayı bağırsakları çalıştırır mı?İLİŞKİLİ HABERKuşburnu çayı zayıflatır mı? Kuşburnu çayı bağırsakları çalıştırır mı?

KABIZLIĞA İYİ GELEN ÇAYLAR!

1- Kayısı çayı

2- Beyaz çayı

3- Yeşil çayı

4-  Taze zencefil çayı

5- Biberiye çayı

6- Maydanoz çayı

7- Mate çayı

8- Kuşburnu çayı

9-Karahindiba çayı

10- Elma çayı

11- Sinameki çayı

12- Papatya çayı

13- Nane çayı

14- Isırgan otu çayı

kabızlığa iyi gelen çaylar

kabızlığa iyi gelen çaylar

DİYETTEYKEN BİTKİ ÇAYLARI NASIL TÜKETİLMELİ?

Diyetisyenlerin sıklıkla uyardığı problemlerden biri olan kabızlığa iyi gelen bitki çaylarını her gün düzenli olarak tüketmek gerekiyor.

Beslenme programınıza göre ayarlayabileceğiniz metotta sabah kahvaltıda 1 bardak ve ara öğün olarak akşam 4'te 1 bardak bitki çayı tüketebilirsiniz.

Yukarda verdiğimiz bitki çayları arasında kabızlığı en hızlı yok eden kayısı sinameki ve yeşil çayı deneyerek başlayabilirsiniz.

Palamut balığı nasıl temizlenir? Balıkçı Kenan'dan en pratik palamut balığı temizleme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Palamut balığı nasıl temizlenir? Balıkçı Kenan'dan en pratik palamut balığı temizleme yöntemi
Kanlıca mantarı kızartması nasıl yapılır? Kanlıca mantarı nasıl pişirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Kanlıca mantarı kızartması nasıl yapılır? Kanlıca mantarı nasıl pişirilir?
Damarlarda biriken donmuş yağı temizliyor! Kalp krizi riskini kaldıran besinler

İLİŞKİLİ HABER

Damarlarda biriken donmuş yağı temizliyor! Kalp krizi riskini kaldıran besinler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0