Hacamat öncesi beslenme! Hacamat öncesi diyet nasıl yapılır? Hacamatta 1 gün öncesi ne yenir

Binlerce yıldır geleneksel bir tedavi yöntemi olarak bilinen hacamat tedavisi öncesi doğru beslenme çok önemlidir. Hacamat öncesi diyet yapılması gerektiğini belirten uzmanlar uygulama öncesi en az 3 saat önceden yeme içmenin kesilmesi gerektiğini ifade ediyor. İşte internette hacamat yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan hacamat öncesi beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Yüzyıllardır kullanılan derin bir geleneksel Çin tıbbı yöntemi olan hacamat diğer bir deyiş ile kupa terapisi de sık başvurulan bir geleneksel tedavi yöntemidir. Kupa ile vakumlama yöntemiyle kanda bulunan toksinleri yani pis kanı emerek vücuttan atma işlemi olan hacamatı yapmadan önce daha sağlıklı hale getirmek için mutlaka beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Etkili bir sonuç almak için hacamattan önce yapmanız gereken beslenme yöntemi...

Hacamat ne zaman yaptırılmalıdır? Mayıs ayında en etkili Hacamat Günleri 2024İLİŞKİLİ HABERHacamat ne zaman yaptırılmalıdır? Mayıs ayında en etkili Hacamat Günleri 2024

HACAMATA UYGUN ÖRNEK BESLENME LİSTESİ

KALKAR KALKMAZ

Sabah kalkınca 1 bardak ılık su 

SABAH 
Açık şekersiz çay
Sebzeli yumurtasız menemen ya da haşlanmış patates
4-5 adet siyah veya yeşil zeytin
Reçel veya pekmez
Tam tahıllı ekmek

ARA ÖĞÜN
Yeşil çay
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir vs

ÖĞLE YEMEĞİ
Çorba
Zeytinyağlı sebze yemeği veya etsiz kurubaklagil yemeği
Pilav ya da makarna
Salata
Tam tahıllı ekmek

ARA ÖĞÜN
Taze sıkılmış meyve suyu
Çiğ badem veya ceviz 

AKŞAM YEMEĞİ
Çorba
Zeytinyağlı sebze yemeği veya etsiz kuru bakla yemeği
Salata
Tam tahıllı veya kepekli ekmek

GECE 
Soya sütü (isterseniz tarçın da ekleyebilirsiniz)
Meyve

Su tüketimine dikkat edin. Hacamat öncesi ve sonrası günlük 2 litre olacak şekilde mutlaka tüketmeye özen gösterin.

Hacamat öncesi beslenme

Hacamat öncesi beslenme

HACAMAT ÖNCESİ DİYET YAPARKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

- Hacamatı aç karnına yaptırmak çok önemlidir. Çünkü tok karnına hacamat yaptırmak birçok hastalığa davetiye çıkarır. Aynı zamanda tok karnına yapılan hacamat toksik maddelerin uzaklaşmasını zorlaştırır.

- 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz. Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırır. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.

Hacamat öncesi diyet

Hacamat öncesi diyet

- Hacamat beslenme temelinde kırmızı et, kümes hayvanları ve balık gibi hayvan etleri yerine tahıllar, kuru baklagiller, soya, sebzeler, meyveler gibi bitkisel kaynaklı besinlerin tüketilmesi gerekir. 

- Hacamattan Sonra iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır. 

Hacamat ne zaman yaptırılmalıdır? Temmuz ayında en etkili Hacamat Günleri 2024

İLİŞKİLİ HABER

Hacamat ne zaman yaptırılmalıdır? Temmuz ayında en etkili Hacamat Günleri 2024
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0