Dünyanın dört bir yanında yer alan ve gösterişli mimarisiyle hayranlık uyandıran camiler her dönem ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. İslam kültürünü yansıtan motiflerin yer aldığı muhteşem güzellikteki camileri sizler için tek tek araştırdık. Peki, dünyanın en güzel camileri nerede? Dünyanın en güzel camilerinin adı nedir? İşte yanıtlar...
Dünyanın her yerinde birbirinden özel mimari yapılar bulunmaktadır. Eşsiz görünümüyle hayranlık uyandıran bu yapıların şüphesiz en huzur verici ve en görkemli olanları ibadethanelerdir. Muhteşem bir tarihi içinde barındıran camiler ise hem dini açıdan hem de estetik görünümüyle dikkat çekmektedir. Muazzam bir işçilikle yapılmış işlemeleri ve İslam motifleriyle görsel bir şölen sunan camilerin her biri görülmeye değer güzellikte. Dünyanın farklı bölgelerinde ziyaretçilerine kapılarını açan en güzel yapıdaki camileri gelin birlikte keşfedelim.
ŞEYH ZAYED CAMİİ
Bembeyaz görünümüyle ferahlığa ve huzura kucak açan "Şeyh Zayed Camii", mutlaka görülmesi gereken harikulade yapılardan biridir.
Ulu Camii veya Büyük Camii olarak da adlandırılan Şeyh Zayed Camiisi, dünyanın en büyük camilerinden biri olarak nitelendirilmektedir. Yapımında farklı ülkelerden özel olarak getirilen malzemelerin kullanıldığı caminin inşası, 3 binden fazla işçinin emek vermesiyle 13 yılda tamamlanmıştır.
Şeyh Zayed Camii, Birleşik Arap Emirliğine bağlı olan Abu Dabi'de yer almaktadır ve 40.000 kişilik kapasitesiyle de dikkat çekmektedir.
Camiye adımınızı attığınız an ihtişamlı görünümü sizi kendine hayran bırakacak. Dünyanın en büyük halısıyla kaplı olan camide, devasa büyüklükteki kristal avize de ilgi uyandırıyor.
PUTRA CAMİİ
Melazya, kendine özgü etkileyici mimarisiyle dünyanın en güzel camilerine ev sahipliği yapmaktadır. İşlemeleriyle göz alıcı bir güzelliğe sahip olan "Putra Cami", pembe kubbeleriyle dikkat çekmektedir.
Gül işlemeleri ve mermer oymalarıyla aynı anda 15 kişiye kapıları aralayan Putra Cami, enfes bir görünüme sahiptir. Beş kattan meydana gelen Putra Cami'de bu katlar İslam'ın beş şartını sembolize etmektedir.
1997 yılında yapımına başlanan bu harikulade yapının inşası 2 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Putra Cami, Putrajaya gölünün hemen yanında konumlandırılmasıyla ziyaretçilerine görsel bir şölen sergilemektedir.
KRİSTAL CAMİİ
Camilere gittiğimiz zaman gönüllerimizin aydınlandığını hissederiz. Bu aydınlığı mimarisine de taşıyan "Kristal Camii", göz alıcı bir güzelliğe sahip. Çelik, cam ve kristal inşa edilmiş olan Kristal Camii, 2006 ve 2008 yılları arasında yapılmıştır.
Bu nadide güzellikteki cami, Malezya'da yer almaktadır ve 1500 kişilik kapasitesiyle dikkat çekmektedir. Camide yer alan aydınlatma sistemi havanın kararmasıyla ziyaretçilerine görsel bir şölen oluşturuyor.
Nehir kenarına yansıyan eşsiz görüntüsüyle dikkatleri üzerine toplayan Kristal Camii'yi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
SULTAN ÖMER ALİ SEYFEDDİN CAMİİ
Hem yerli hem de yabancı turistlerin odak noktası haline gelen "Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii", Brunei Sultanlığının başkenti Bandar Seri Begawan'da yer almaktadır.
İtalyan mimarisinin izlerini taşıyan caminin inşası 1958 yılında tamamlanmıştır. Cami, Brunei nehri üzerinde yer alan yapay lagün kenarına konumlandırılmasıyla zarif bir görünüme kucak açmaktadır.
Kubbesi altın kaplama olan Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camiinin inşasında dünyanın dört bir yanından gelen malzemeler kullanılmıştır.
ŞAH FAYSAL CAMİİ
74.000 bin kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük camilerinden biri olan "Şah Faysal Camii", Pakistan’ın en önemli sembollerinden biridir. Cami 1966 yılında Suudi Kralı Faisal tarafından Pakistan halkına bir armağan niteliğinde yaptırılmıştır.
Caminin yapım süreci ise oldukça ilginç bir hikayeye sahip. Kral Faisal, bu özel hediye için dünya genelinde 43 ülkenin katılımıyla bir proje yarışması düzenledi ve 17 proje arasından birinci olan isim ise Kocatepe Camii mimarı Vedat Dalokay olmuştur.
Ardından inşasına başlanan cami 1986 yılında ise ibadete açılmıştır. Benzersiz bir görünüme sahip olan Şah Faysal Camii, Pakistan'ın klasik mimarisinden çok farklı bir görünüme sahiptir. Eğer bir gün Pakistan'a yolunuz düşerse bu nadide güzelliği görmenizi tavsiye ederiz.
BİBİ HANIM CAMİİ
Orta Asya'nın en önemli mimari yapılarından biri olarak karşımıza çıkan "Bibi Hanım Camii", 15.yüzyılda İslam dünyasındaki en büyük camilerden biriydi.
Cami, 1399-1405 yılları arasında Timur tarafından eşi Bibi Hanımın adına inşa edilmiştir.
Dönemin ihtişamını gözler önüne seren camide tuğla süslemeler ve çini mozaikler dikkat çekmektedir. Eğer bu görkemli camiyi görmek isterseniz gezi rotanızda Semerkant, Özbekistan'a yer vermelisiniz.
Murad 2 yıl önce
Güzel