Ramazan ayında nerelere gidilir? Ramazan ayında gezilecek yerler

On bir ayın ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle huzurlu gezi rotaları oluşturarak anılarımıza güzellik katabiliriz. Manevi açıdan zengin hissedebileceğimiz en özel rotaları sizler için tek tek araştırdık. Peki, Ramazan ayında nerelere gidilir? Ramazan ayında gezilecek yerler nerelerdir? İşte tüm detaylar haberimizin devamında...

Yılın heyecanla beklenen zamanlarından Ramazan ayı geldi çattı. Bolluk ve bereketin arttığı bu ayda içimiz huzur ve mutlulukla doluyor. Sevdiklerimizle beraber iftar sofralarında hoş sohbetler ederek günümüzü güzelleştirebileceğimiz gibi kutsal yerlere ziyaretler gerçekleştirerek Ramazan ayının ruhunu daha derinden hissedebiliriz. Ülkemizin dört bir köşesinde yer alan seyahat rotalarına şans vererek siz de bu ay içerisinde keyif alabileceğiniz bir rehber düzenleyebilirsiniz. Gelin, Ramazan ayında mutlaka gezip görülmesi gereken yerlere birlikte göz atalım. 

Ramazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan ayı öncesi gidilecek tatil rotalarıİLİŞKİLİ HABERRamazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan ayı öncesi gidilecek tatil rotaları

RAMAZAN AYINDA NERELERE GİDİLİR? RAMAZAN AYINDA NERELERE GİDİLİR?

Maneviyatımızın zenginleştiği en özel zamanlardan biri olan Ramazan ayında Türkiye'nin birçok köşesinde harika anlar yaşayabilirsiniz. İşte Ramazan Ayında mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Mevlana Türbesi ve Müzesi
  • Hacı Bektaş-i Veli Türbesi
  • İshak Paşa Sarayı Camii
  • Selimiye Camii

MEVLANA TÜRBESİ VE MÜZESİ

Ramazan ayında ruhsal açıdan daha huzurlu hissedebileceğimiz ortamlarda bulunmaya özen gösteriyoruz. Eğer siz de kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve gönlünüzün sesine kulak verebileceğiniz bir yere gitmek istiyorsanız 13. yüzyılın en önemli şair ve mutasavvıfı olan Mevlana sizlere aradığınız cevabı verecektir! 

Mevlana kimdir? Mevlana Müzesi ve Türbesi nerededir, nasıl gidilir?İLİŞKİLİ HABERMevlana kimdir? Mevlana Müzesi ve Türbesi nerededir, nasıl gidilir?

Mevlana Türbesi ve müzesi

Mevlana Türbesi ve müzesi

Konya'da yer alan ve eskiden Mevlana'nın dergahı olan Mevlana Türbesi ve Müzesi, 1926 yılından beri ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Türbenin bulunduğu alan ilk olarak Selçuklu Sarayı'nın gül bahçesidir ve Sultan Alâeddin Keykubad tarafından Mevlana'nın babası Sultânü'l-Ulemâ Bâhaeddin Veled'e hediye edilmiştir.

Mevlana Türbesi ve Müzesinden kareler

Mevlana Türbesi ve Müzesinden kareler

Sultânü'l-Ulemâ'nın vefatının ardından Mevlana'nın babası buraya defnedilmiştir. Sultânü'l-Ulemâ'yı çok seven halk buraya bir türbe yapılmasını istese de Mevlana "Gök kubbeden daha iyi türbe mi olur" diyerek bu isteği kabul etmemiştir.

Mevlana Türbesi ve Müzesi Konya

Mevlana Türbesi ve Müzesi Konya

Ancak 17 Aralık 1273 yılında Mevlana vefat edince oğlu Sultan Veled, Mevlana'nın mezarı üzerine türbe yaptırmak isteyenlerin talebini kabul ederek "Kubbe-i Hadra" (Yeşil Kubbe) adıyla anılan dört fil ayağı üzerine bir türbe inşa ettirmiştir. 

Mevlana türbesinden kareler

Mevlana türbesinden kareler

Günümüzde binlerce yerli ve yabancı turistin akın akın ziyaret ettiği türbe, zengin dokusu ve iç ısıtan atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. 

Mevlana Türbesinin içten görünümü

Mevlana Türbesinin içten görünümü

HACI BEKTAŞ-İ VELİ TÜRBESİ VE MÜZESİ 

Anadolu'nun en değerli düşünürlerinden biri olan Hacı Bektaş-i Veli, zengin öğretileriyle İslam tarihinde derin izler bırakmıştır. Eğer rotanızı İç Anadolu'ya doğru çevirmeyi düşünüyorsanız mutlaka Nevşehir'de yer alan Hacı Bektaş-i Veli Türbesi ve Müzesini ziyaret etmelisiniz. 

Hacı Bektaş-i Veli Türbesi ve Müzesi

Hacı Bektaş-i Veli Türbesi ve Müzesi

Dikkat çeken mimarisi ve yaydığı öğretilerle ilgi odağı haline gelen Hacı Bektaşi- Veli Türbesi, 1964 yılında müze olarak ziyaretçilerini kapılarını aralamıştır. Bektaşilerin günlük yaşamında kullandıkları eşyalar, hat örnekleri ve el yazmalarının sergilendiği müze bir dönem UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olarak gösterilmiştir.

Hacı Bektaş-i Veli Türbesi ve Müzesi mimarisi

Hacı Bektaş-i Veli Türbesi ve Müzesi mimarisi

İSHAK PAŞA SARAYI CAMİİ 

Tarihi dokusuyla görenleri kendine hayran bırakan İshak Paşa Sarayı Camii, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde konumlandırılmıştır. Eski Beyazıt’a ve ovaya hakim yüksek bir tepenin üzerine kurulan cami Osmanlı'nın Lale Devri'ndeki son büyük anıtı olma özelliğine sahiptir. 

İshak Paşa Sarayı nerede? İshak Paşa Sarayı tarihi ve özellikleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERİshak Paşa Sarayı nerede? İshak Paşa Sarayı tarihi ve özellikleri nelerdir?

İshak Paşa Sarayı Camii

İshak Paşa Sarayı Camii

Osmanlı, Selçuklu ve Fars mimarisinin muhteşem sentezini gözler önüne seren İshak Paşa Sarayı Camii'nin yapımı 1784 yılında tamamlanmıştır. Eğer Anadolu'nun göz alıcı güzelliklerine seyahat rotanızda yer vermek istiyorsanız burayı es geçmeyin derim!

İshak Paşa Sarayı

İshak Paşa Sarayı

SELİMİYE CAMİİ

İhtişamıyla Edirne'nin en önemli sembollerinden biri haline gelen Selimiye Camii, dört zarif minaresi ve muhteşem kubbesiyle adeta sanatın görselleşmiş halini anımsatıyor. Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak nitelendirilen caminin yapımı 1575 yılında tamamlanmıştır.

Selimiye Camii mimarisi

Selimiye Camii mimarisi

101 farklı lale deseninin kullanıldığı çini süslemeleri, görkemli kubbesi ve eşsiz mermer işçiliğiyle göz dolduran Selimiye Camii, hayatınızda mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde olmalı. 

Selimiye Camii

Selimiye Camii

HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0