'Karadeniz’in ikinci Sümela’sı: Artvin'deki Kilayet Manastırı güzelliğiyle hayran bırakıyor!

Artvin'in Karçhal Dağı eteklerinde tarihte yolculuk imkanı tanıyan ve 1100 yıllık olduğu tahmin edilen Kilayet Manastırı, zengin kültürel mirasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Tarih boyunca pek çok medeniyete yuva konumunda olan ve mimarisiyle hayran bırakan Kilayet Manastırı, yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği haline geldi.

Artvin’in Karçhal Dağı eteklerindeki 1100 yıllık olduğu tahmin edilen manastır, bölgenin kültürel ve tarihi mirasının korunması ve tanıtılması açısından büyük bir değer taşıyor.

Ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunan Kilayet Manastırın bulunduğu alan, doğa yürüyüşçüleri ve fotoğrafçıların ilgi odağı haline gelirken Yerel Rehber ve Turizm Gönüllüsü Osman Demir, bölgeyi belli dönemlerde ziyaret edip, fotoğraflayıp kayıt altına alıyor.

Demir'in son olarak havadan görüntülediği manastırın göz kamaştıran manzarası görenleri hayran bıraktı.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0