Topkapı Sarayı tarihinde bir ilk! Kapılarını gece ziyaretçilerine açıyor

Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği Topkapı Sarayı, müze olarak faaliyet göstermeye başladığı 1924'ten bu yana ilk kez gece saatlerine açılıyor. Sarayın gizemli atmosferini ve eşsiz tarihini keşfetmek isteyen birçok kişi artık Topkapı Sarayı'nı belirli saatler dışında da ziyaret edebilecek.

Köklü tarihi ve eşsiz mimarisiyle İstanbul'un en değerli simgelerinden biri olan Topkapı Sarayı, tarihinde ilk kez gece ziyaretine başlıyor. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı, cumartesi geceleri saat 21.00 ila 23.00 saatleri arasında 300 kişilik gruplar halinde özel turlar eşliğinde ziyarete açılacak.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı

Özellikle yabancı turistlerden gelen talep üzerine başlatılan "gece müzeciliği" kapsamında gecede 1000 kişi Topkapı Sarayı'nı görme fırsatına erişebilecek.

Gece turları kapsamında Saray'ın 'Harem-i Hümayun'un da birçok bölümü ziyaretçilerine kapılarını aralayacak. Ayrıca Topkapı Sarayı'nın üçüncü avlusunda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü ve dünyaca ünlü Hazine Sergisi de gece turları kapsamında ziyaret edilebilecek.

Öte yandan, İstanbul'da Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Akdamar Anıt Müzesi saat 22.00'ye, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Kız Kulesi saat 21.00'e kadar ziyarete açık.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0