Yıldız Sarayı'na giriş ne kadar? Yıldız Sarayı nerede ve otobüsle nasıl gidilir?

Osmanlı Devleti'nin son sarayı, tarihte derin izler bırakan olayların tanığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ziyarete açılıyor. Saray'a önümüzdeki ayın sonuna kadar girişlerin ücretsiz olduğu haberi vatandaşları heyecanlandırdı. Yıldız Sarayı nerede ve otobüsle nasıl gidilir? sorusu arama motorunda en çok tıklananlar arasına yerleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu.  Erdoğan, "Milli Saraylar Başkanlığımızca yürütülen 6 yıllık titiz bir restorasyon ve tefriş çalışmalarının neticesinde ecdat yadigârı Yıldız Sarayı'nı ihya ettik. Şehrimizin simgelerinden olan Yıldız Sarayı, bugünden itibaren kapılarını halkımıza ve dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerine açıyor." açıklamasında bulundu. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyen müze severler tarafından merak ediliyor. Peki, Yıldız Sarayı nerede? Yıldız Sarayı'nı ne zaman, kim yaptırdı? İşte detaylar...

Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı

YILDIZ SARAYI NEREDE?

İstanbul'un Beşiktaş semtinde yer alıyor. Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Yıldız Sarayı'nda "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı, tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak.

Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı

  • YILDIZ SARAYI'NA GİRİŞ ÜCRETİ VAR MI?

Milli Saraylara ait mekanlar ilk açıldığında belli bir süre ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor; Yıldız Sarayı için henüz bir giriş ücreti açıklanmadı.

OTOBÜS, METROBÜS VE TOPLU TAŞIMAYLA YILDIZ SARAYI'NA NASIL GİDİLİR?

Beşiktaş'ta yer alan saraya İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüs ve vapur gibi şehir hatları toplu ulaşım araçları ile Beşiktaş üzerinden kısa sürede ulaşılabilmektedir.

Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı

Aşağıdaki toplu taşıma hatları Yıldız Sarayı - yakınından geçiyor

Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı

YILDIZ SARAYI'NI NE ZAMAN, KİM YAPTIRDI?

Yıldız Sarayı, Sultan III. Selim tarafından (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış bir saraydır. Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmıştır.

2024 en iyi çamaşır makinesi modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

2024 en iyi çamaşır makinesi modelleri ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0