Kariye Camii'nde yeni dönem! Tarihi camiye giriş ücreti ve ziyaretçi saatleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Fatih'teki Kariye Camii hakkındaki yeni düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada Kariye Camisi'nde, çok yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle "Koruma Amaçlı Ziyaretçi Yönetim Planı" uygulamasına geçildiği belirtildi.

İstanbul'da yer alan Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının ardından Fatih'te bulunan Kariye Camii müze statüsünden çıkarak ibadethaneye çevrildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından Kariye Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesine ve yeniden ibadete açılmasına karar verildi. 79 yıldır müze olarak kullanılan Kariye Camii'ndeki çalışmalar tamamlandı ve ziyaretçilerine kapılarını araladı.

21 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle cami statüsüne çevrilen ve restorasyonu tamamlanan Kariye Camii, 19 Ağustos itibarıyla ücretli olarak hizmete açıldı.

Freskleri ve duvarlarındaki Bizans dönemine ait motiflerle dikkat çeken ve 700 yıldan uzun bir süredir varlığını koruyan camide kadınlar ve erkekler için ayrı ibadet alanı mevcut.

TURİSTİK ZİYARETLER 20 EURO 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kariye Camii'nin turistik ziyaret ücretinin 20 Euro olduğunu, elde edilen gelirin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aktarılacağını ifade etti.

"KORUMA AMAÇLI ZİYARETÇİ YÖNETİM PLANI" UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda ise, "Kariye Camii'nde, çok yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle, 19 Ağustos Pazartesi itibarıyla "Koruma Amaçlı Ziyaretçi Yönetim Planı" uygulamasına geçiliyor. Kariye Camii; Cuma günleri yalnızca ibadete açık olacak, diğer günler, vakit namazlarından 15 dakika önce turistik ziyaret durdurulacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ibadet için gelen müslüman yabancılar camiye ücretsiz girebilecek" ifadelerine yer verildi.

Bu uygulamayla Cuma günleri hariç haftanın 6 günü yabancı ziyaretçiler bilet ile yerli ziyaretçiler ise ücretsiz Kariye Camii'yi ziyaret edebilecek.

KULAKLIK, EŞARP VE ÖRTÜ SATIŞI DA YAPILIYOR

Ayrıca bilet satış noktasının hemen yanında ziyarette kullanılmak üzere 5 Euro'ya kulaklık, 3 Euro'ya vücut örtüsü ve 1.5 Euro'ya eşarp satışı yapılıyor.

Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar! Tüp bebekte ikiz gebelik olur mu?

İLİŞKİLİ HABER

Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar! Tüp bebekte ikiz gebelik olur mu?

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0