Antalya'da günlük ev kiralamada rekor artış: İzinsiz kiralamanın cezası 100 bin lira!

Son dönemlerde online ticaret platformu ve ev kiralama uygulaması aracılığıyla tatil yapan vatandaşların sayısında artış yaşanıyor. Daha az masrafla tatil yapma imkanı tanıyan yöntemle ev sahipleri, aylık 100 bin lirayı aşan gelir sağlıyor. Antalya Emlakçılar, İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, “İzinsiz kiralama yapan konut sahiplerine 100 bin lira ceza uygulanır.” dedi.

Son dönemlerde otel fiyatlarındaki rekor fiyat artışı ve kalabalık nedeniyle otelde konaklamayı tercih etmeyen birçok kişi, rotasını 'günlük ev kiralama' yöntemine çevirdi.

Otel fiyatlarını yüksek bulan tatilcilerin, lüks tesislerdeki her şey dahil konaklama tipi yerine günlük kiralık evleri tercih etmeye başlamasıyla günlük kiralanan ev sayısı da arttı.

AYLIK 100 BİN LİRAYA KADAR GELİR ELDE EDEBİLİYORLAR

Özellikle turizm hareketliliğin yoğun olduğu Ege ve Akdeniz bölgesinde günlük ev kiralama yönteminde artış gözlemlenirken ev sahiplerine ek bir gelir kapısı oluştu. Antalya'da ortalama 1500 ile 10 bin lira arasında değişen günlük kiralama ücretleri, ev sahiplerine konutunun denize yakınlığı, site içerisindeki havuz gibi, döşemesinden beyaz eşyasına gibi lüks eşya özellikleriyle aylık 100 bin lirayı aşan gelir sağlıyor. 

KİRACILAR DA EVLERİNİ KİRALIYOR

Bazı ev sahipleri de yaşadığı konutta kullanmadığı odayı 700 liradan başlayan ücrete kiralamayı tercih ediyor. Online ticaret platformu ve ev kiralama uygulamasından açılan ilanlarda kiracıların da evini günlük kiraya vermek için ilan açtığı gözlemlendi.

BİLDİRİMSİZ GÜNÜBİRLİKÇİYE 100 BİN LİRA CEZA

Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, yaşanan gelişme karşısında önemli açıklamalarda bulundu. Konutların yerli veya yabancı kişilere tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin belgesi alma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Çağlar, şöyle konuştu:

"İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda izin belgesi alınmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere 500 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyette bulunabilmesi için bir kez daha 15 günlük zaman tanınacak.

İzin belgesi sahibinden kiraladığı turizm amaçlı konutu, kendi ve hesabına üçüncü kişilere kiraya verenler hakkında her bir sözleşme için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak. Kendi adına mesken olarak kullanmak amacıyla kiraladığı konutu, turizm amaçlı kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenler hakkında her bir sözleşme için 100 bin lira idari para cezası verilecek.

İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetlerine devam edenler ile her defasında 100 günden fazla süreli kira sözleşmesi yapmasına rağmen ilk sözleşme tarihinden itibaren 1 yıl içinde aynı konutu 4 defadan fazla kiraya verenler hakkında 1 milyon lira idari para cezası verilecek."

Müzede tansiyon yükselten olay! 4 yaşındaki çocuk 3 bin 500 yıllık testiye bakın ne yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Müzede tansiyon yükselten olay! 4 yaşındaki çocuk 3 bin 500 yıllık testiye bakın ne yaptı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0