Yay burcu hangi ülkeyi sever? Yay burcu nereleri gezip görmeli?

Bir çocuk kadar meraklı, neşeli ve eğlenceli olmasıyla bilinen yay burçları, bu özelliklerinin yanı sıra özgürlüğüne en düşkün ve seyahat etmeyi en çok seven burç. Farklı kültürlere büyük bir merak ve heyacan duyan bu burç için yeni yerleri keşfetmek olmazsa olmaz! İşte, yay burçlarına özel seyahat rotaları...

Maceracı ruhları ve özgürlüğüne düşkün yapılarıyla tam bir seyahat tutkunu olan yay burçları için gezip görmek tatil yapmaktan çok daha ötesi... Enerjisine yetişmenin neredeyse imkansız olduğu yay burçları, çağın ötesinde fikirleri ve hareketli tempolarıyla gökkuşağının renkleri kadar parlak, ışıltılı ve dinamik bir kişiliği temsil ediyor. Farklı kültürleri keşfetmeye aç olan yay burçları için seyahat rotası çizmek kimi zaman ise zorlayıcı bir konu olabiliyor. Ateş grubunun afacan çocuğu yay burçları için klasik bir gezi rehberi düşünmek pek mümkün değil. Kaşif olabilecek kadar gezgin, yolculuk tutkusunu iliklerine kadar hissedecek kadar araştırmacı ve belki de bir gazeteci olabilebilecek kadar meraklı olan yay burçlarına özel bir seyahat rehberiyle karşınızdayız. Gelin, seyahat nerede ben orada, diyen yay burçları için mutlaka gezip görülmesi gereken duraklara birlikte göz atalım.

  • DİNAMİK VE ÇARPICI: İSPANYA

Daha önce hiç bulunmadığı ortamlara çok hızlı ayak uydurabilen ve sıcakkanlı yapısıyla eğlence düşkünü olan yay burçları için ilk seyahat rotamız elbette Akdeniz'in neşesi İspanya!

Sıcakkanlı insanları, yağlıboya tablosunu anımsatan şehirleri, kendine has kültürü ve rengarenk yaşamıyla yay burçları için biçilmiş kaftan niteliğinde olan İspanya, her detayıyla bir şaheser.

Madrid'den Barselona'ya, Valencia'dan Sevilla'ya, Malaga'dan Toledo'ya, Cordoba'dan Granada ve İbiza'ya kadar sayısız noktaya ev sahipliği yapan İspanya, Batı Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biri. 

Bu ülkeye adım attığınızda en büyük problem 'Gezmeye nereden başlasam?' sorusu dışında bir şey olmayacak. Eğer Akdeniz’in uçsuz bucaksız masmavi sularını yakından görmek isterseniz Malaga; Avrupa'nın en iyi plajlarında keyifli anlar geçirmek isterseniz San Sebastian iyi bir seçim olacaktır. Öte yandan 2000 yıllık tarihi ile birçok anıt ve sembolün merkezi haline gelen Barselona ile zarafetin sembolü Madrid de bu ülkenin en özel şehirleri.

Ülkeyi adım adım gezerken tadı damakta kalan lezzetlerini denemeden olmaz! Yeniliklere her zaman açık olan yay burçları için İspanyol mutfağı şaşırtıcı derecede muhteşem tatlara ev sahipliği yapıyor.

  • MOĞOLİSTAN

Zengin kültürel mirası ve sıradışı doğasıyla Orta Asya'nın incisi olan Moğolistan, yay burçları için yepyeni bir maceranın kapısını aralayabilir. Ucu bucağı olmayan Moğolistan bozkırlarında etkileyici dağ silüetlerini arkasına alan bir yay burcu için at üstünde özgürlüğün tadına varmaktan daha özel bir şey olamaz.

Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Moğolistan, köklü tarihi ve göz kamaştıran manzaralarıyla sıradanlıktan uzak bir seyahat rotasının anahtarı diyebiliriz.

Eğer bir yay burcu olarak Moğolistan'a gitmeyi düşünürseniz göçebe yaşam tarzının inceliklerini, geleneksel dans ve müziğin ahengini ve mistik dokunuşların iç içe geçtiği tarihi ögeleri keşfedebilirsiniz.

UFAK BİR ROTA ÖNERİSİ: Kırmızının en çarpıcı tonlarını altın tepside sunan Gobi Çölü, dünyanın en soğuk çölü olarak adından söz ettiriyor. Doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı için oldukça elverişli olan çölde kamp kurabilir veya gece yıldızları gözlemleme şansı bulabilirsiniz.

  • YENİ ZELANDA

Bir ada ülkesi olan Yeni Zelenda, yay burçlarının ruhuna hitap eden en özel ülkelerden biri. Doğa harikası manzaraları, görkemli dağları, berrak sularıyla dinginliği temsil eden gölleriyle adından söz ettiren Yeni Zelenda da macera sporlarını deneyimleyebilirsiniz. Vahşi doğanın içerisindeki zarafeti sembolize eden Yeni Zelenda, perspektifinizi zenginleştirecek bir serüven için iyi bir seçim olacaktır.

  • FİNLANDİYA

"Gece Yarısı Güneşinin Toprakları" yay burcunun ömrü boyunca aradığı huzurun tam da merkezi! Avrupa'nın en kuzeyinde kuzey kutbu dairesi bölgesinde yer alan Finlandiya, bozulmamış doğasıyla en gözde turizm rotası. Tarihi zenginlikleri, geniş meydanları, büyüleyici şehir parkları ve yemyeşil doğasıyla sayısız coğrafik ve turistik noktaları içerisinde barındıran ülke, Kasım ve Aralık ayında dünyaya gözlerini açan yay burçları için kış mevsiminin büyüleyici etkisini dört mevsim hissettiriyor.

Pudra şekerini anımsatan karlı atmosferi, kuzey ışıkları, gökyüzünde ışıl ışıl parlayan ay ve yıldızları, Fin saunası ve ren geyiği kızaklarıyla ünlü olan ülkede gezip görmeniz gereken pek çok nokta var. Ancak size tavsiyemiz Laponya'da yer alan Rovaniemi ve Levi olacaktır.

İLGİNÇ BİR BİLGİ: 6 Aralık 1917 tarihinde kurulan Finlandiya, hiç kimselere benzemeyen kendine has, biricik olan yay burcu mensubu!

YERİNDE DURAMAYAN YAY BURÇLARI İÇİN MACERA ROTALARI

Ezber bozan tarzıyla cesareti ön plana çıkan yay burçları için bir şehir ya da ülkeyle kısıtlı kalmak kimi zaman işkenceye dönebilir. Bundan dolayı dünyanın akciğerine yolculuk yaparak Amazon turu yapabilir.

Kabızlığın önüne geçiyor! Adana'nın mucizevi besini cezerye tarifiyle artık evinizde

İLİŞKİLİ HABER

Kabızlığın önüne geçiyor! Adana'nın mucizevi besini cezerye tarifiyle artık evinizde
Dr. Mehmet Öz uyardı: Vücudun en tehlikeli yeri!

İLİŞKİLİ HABER

Dr. Mehmet Öz uyardı: Vücudun en tehlikeli yeri!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0