Koç burcu hangi ülkeleri sever? Koç burcu seyahat rotası önerileri

Yüksek mücadele ruhuyla hayatı adeta bir savaş arenası olarak gören koç burçları, meraklı yapısıyla yeni yerleri keşfetmeye tutkuyla bağlıdır. Heyecansız bir yaşam manasızdır, diyen koçlar için seyahat rehberi oluşturmak her ne kadar zor görünse de aslında güzel bir manzara dahi bu burçları mutlu etmek için yeterlidir. İşte, Zodyak'ın öncü burçlarından koçlara özel gezi rehberi...

Tam bir serüven insanı olan koçlar için yeni deneyimlerin peşinde koşmak, yalnızca heyecan duygusundan kaynaklı değildir. Koç burçları, sınırlarını zorlamayı seven, rekabetçi bir yapıya sahiptir. Zodyak kuşağının en hareketli burcu olan koçlar, cesur ve savaşçı ruhuyla doğuştan gelen bir liderdir. Bu noktada koçlar, rutin ve klasik çizgilerin dışında iddialı yapısıyla adından söz ettirir. Böylesine atılgan, enerjik ve keşfetme isteği yoğun olan koç burcu için tatil yapmak ise yeni bir maceranın kapılarını aralamak demektir. Zaman, mekan ve imkan dinlemeden adrenalin dolu keşiflere doğru bir yolculuk yapmaya her an hazırlıklı olan koçlar için en özel seyahat rotalarını sizler için derledik...

Yay burcu hangi ülkeyi sever? Yay burcu nereleri gezip görmeli?İLİŞKİLİ HABERYay burcu hangi ülkeyi sever? Yay burcu nereleri gezip görmeli?

KOÇ BURCU SEYAHAT ROTALARI

  • NEPAL'İN GİZLİ CEVHERİ: ANNAPURNA

Engebeli yolları bir bir aşan koç burçları için zor ya da imkansız gibi bir kavram yoktur. Sorun çözme ustası olan koçlar için doğada tempolu yürüyüşler yapmak ve hatta tırmanıcılıkla ilgilenmek harika bir seçim olacaktır. Maceracı ruhlarındaki ateşi asla sönmeyen koçların seyahat rehberinin ilk sırasında Nepal'in gözbebeği Annapurna olmalı! 

55 kilometrelik uzunluğu ve zorlu rotasıyla Himalayalar'ın zirvesinde konumlanan Annapurna, eşi benzerine zor rastlanır bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Sabırlı olmayı ve zorluklar karşısında göğüs germeyi öğreten bu rotada doğanın ihtişamlı dokusunu derinden hissedebilirsiniz.

  • KOSTA RİKA'DAN ABD'YE UZANAN RAFTİNG SERÜVENİ

Mağara dalışı, paraşütle atlama, rafting ile buluşan seyahatlere asla "hayır" diyemeyen koç burçları için heyecansız bir yaşam düşünülemez. Bu özellikleri göz önüne alırsak koçlar için dünyanın en iyi rafting rotası olarak görülen Kosta Rika'yı seyahat rehberine eklememek olmaz!

Nefes kesici güzellikteki tropik yağmur ormanlarıyla çevrili Pacuare Nehri, uzun bir kanyondaki muhteşem akarsu akıntılarıyla unutulmaz bir rafting deneyimi sunuyor. Doğal bir akışa, iyi bir eğime ve saf temiz suya kucak açan bu nehir, koçlara adrenalin dolu dakikalar yaşatabilir.

Pacuare Nehri

Pacuare Nehri

Öte yandan Büyük Kanyon'da bulunan Colorado Nehri de rotasını ABD'ye çevirmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır. Devasa akarsular ve sakin uzantılara ev sahipliği yapan Colorado Nehri, rafting severler için biçilmiş kaftan niteliğinde.

Colorado Nehri

Colorado Nehri

  • İZLANDA

Merhameti ve sevgisi kadar öfkesi de bir volkan gibi patlayıcı olabilen koç burçları, ateş grubunun en aktif karakterini gözler önüne seriyor. 

İzlanda

İzlanda

Aktif volkanları, siyah kumlarla çevrili plajları, ilginç mağaralarıyla buz ve ateş ülkesini temsil eden İzlanda, koç burçları için mutlaka gidip görülmesi gereken rotaların başında geliyor. Doğanın en yalın ve ihtişamlı halini dünyanın gizli bir köşesinde saklayan İzlanda'da da koç burçları, kendilerini daha yakından tanıyacaklar.

Dışarıdan bakıldığında zor, savaşçı ve cesur görünen koç burçları aslında içinde şefkat bekleyen minik bir çocuğu hep yaşatıyor. Böylesine gizemli bir kişiliğe de her adımında farklı deneyimler sunan İzlanda en doğru yer diyebiliriz. 

Peki İzlanda'da neler yapılır, derseniz; geceleri volkanların eteğinde kalabilir, doğa fotoğrafçılığının tadını çıkarabilir, Kuzey Işıklarına bir adım yakın hissedebilir ve güneyde road trip yapabilirsiniz.

UFAK BİR NOT: Eğer İzlanda'ya gitmeyi düşünüyorsanız Blue Lagoon mutlaka seyahat rehberinizde olmalı. Dışarıda lapa lapa kar yağarken buz gibi havanın içinde termal kaplıcanın keyfini çıkarmayı unutmayın. Tamamen doğal kaynaktan gelen bu su, hem bedeninize hem de ruhunuza çok iyi gelecek.

  • FETHİYE

Türkiye'nin incisi Fethiye, bozulmamış doğası, güneşin parlak sıcaklığını gözler önüne seren enfes koyları, zengin kültürel yapısıyla her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geliyor. Mavinin eşsiz renkleriyle görsel bir şölen sunan Fethiye, koç burçlarına huzur verecektir.

Özellikle rüzgar sörfü, su kayağı, wakeboard ve kite sörfü olmak üzere pek çok farklı su sporuna elverişli olan Ölüdeniz, adrenalin tutkunu koç burçlarına hitap ediyor. Ayrıca Türkiye'de yamaç paraşütü dendiğinde akla gelen ilk lokasyon olan Babadağ Bölgesi de koçlar için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

  • GEMİ TURLARIYLA HER GÜN BAŞKA BİR SERÜVEN

Hareket berekettir, diyen ateş grubunun lideri koç burçları için bir diğer tatil seçeneği ise turlarda gizli! Denizde olmayı ve masmavi deryalarda keşfe çıkmayı çok seven koç burçları, gemi turlarına katılarak her sabah başka bir ülkede uyanmanın keyfine varabilir.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Okuyucu 3 hafta önce

Bir koç burcu olarak söylüyorum haberin her detayına katılıyorum eline sağlık editör