TEKNOFEST 2024 nerede, ne zaman? TEKNOFEST 2024'e nasıl gidilir? TEKNOFEST 2024 tarihleri

Dünyanın en büyük ve en dikkat çeken Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST bu yıl 7'ncisiyle ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Heyecanın dorukta olduğu festival hakkında merak ettiğiniz tüm detayları sizler için tek tek listeledik. Peki, TEKNOFEST 2024 nerede? TEKNOFEST 2024 ne zaman? Adana Şakirpaşa Havalimanı'na nasıl gidilir? İşte detaylar...

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl farklı şehirlerde düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olan TEKNOFEST, birbirinden eğlenceli etkinlikleriyle izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatıyor. Türkiye'nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festival olma özelliğiyle ön plana çıkan TEKNOFEST, ilk olarak 2018 yılında İstanbul'da gerçekleştirildi. Ardından İstanbul, Gaziantep ve Samsun gibi şehirlerde gerçekleştirilen TEKNOFEST, bu yıl da 7'den 70'e herkes tarafından büyük bir coşkuyla bekleniyor. 2024 TEKNOFEST nerede olacak? 2024 TEKNOFEST ne zaman? 2024 TEKNOFEST'e nasıl gidilir? gibi pek çok sorunun yanıtını siz de merak ediyorsanız işte detaylar...

TEKNOFEST 2024 NEREDE OLACAK? TEKNOFEST BU YIL HANGİ ŞEHİRDE OLACAK? 

7 yıldır Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST, 2018 ve 2019 yıllarında İstanbul'da yapıldı. 2020 yılında Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezi'nde, 2021 yılında İstanbul Havalimanı'nda, 2022 yılında ise Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen festival, geçtiğimiz yıl İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaydı. Herkesin büyük bir coşkuyla beklediği TEKNOFEST'in bu yıl Adana'da olacağı açıklandı. Şakirpaşa Havalimanı'nda yapılacak olan festival, ülkenin dört bir yanında heyecan uyandırdı.

4 gün sürecek ve teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, konserler, zirveler, atölye çalışmalarının yer aldığı bir program milyonlarca ziyaretçinin beğenisine sunulacak. Festival alanına konumlandırılan spotter kule sayesinde ise bu muhteşem hava gösterileri, fotoğraf tutkunları tarafından kayıt altına alınabilecek.

TEKNOFEST 2024 NE ZAMAN? TEKNOFEST 2024 TARİHLERİ

Şehirlerin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlayan TEKNOFEST 2024, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da binlerce vatandaşı bir araya getirecek.

TEKNOFEST ZİYARETÇİ KAYDI NASIL YAPILIR? TEKNOFEST ÜCRETSİZ Mİ? TEKNOFEST 2024 YAŞ SINIRLAMASI VAR MI?

TEKNOFEST 2024 heyecanına ortak olmak isteyen vatandaşlar, "www.teknofest.org" web sitesine giriş yaparak kişisel bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurup biletlerini oluşturabilirler. Girişler tamamen ücretsiz olmakla beraber, 7 yaş altındaki ziyaretçiler kayıt oluşturmadan ebeveyn refakati eşliğinde alana girebilecek.

TEKNOFEST ÖDÜLÜ NE KADAR?

TEKNOFEST 2024 kapsamında 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına bu yıl başvuruda bulunan 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacı en iyi olmak adına kıyasıya bir mücadele verecek.

Toplamda 30 milyon TL'lik büyük ödülün yer aldığı TEKNOFEST'te 55 milyon TL'yi aşan destek verilecek.

TEKNOFEST 2024 NASIL GİDİLİR? İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANINA NASIL GİDİLİR?

Bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024'e gitmek isteyenler için çeşitli ulaşım yolları mevcuttur. Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan havalimanına belediye otobüsü, dolmuş, HAVAŞ otobüsü, taksi ve özel araçla gidebilirsiniz. Otobüs kullanmak isteyenler için 125, 132, 135 ve 160A seferleri tercih edilebilir. Öte yandan M1 metro hattı da kullanılabilir.

Evlerde sonbahar rüzgarı: Rustik tarz dekorasyon nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evlerde sonbahar rüzgarı: Rustik tarz dekorasyon nasıl yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0