Emekliler akın ediyor! Kuzey Makedonya avantajlarıyla ilgi odağı haline geldi

Balkan rüzgarını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Kuzey Makedonya, son dönemlerde yoğun ilgi görüyor. Özellikle cazip vergi avantajıyla emeklilere maddi açıdan rahat bir yaşam olanağı tanıyan ülke, yatırımcıların da radarında.

Roma ve Osmanlı döneminin kültürel değerlerini günümüze kadar taşıyan tarihi yapıları, otantik görüntüsü ve sıcakkanlı atmosferiyle ön plana çıkan Kuzey Makedonya, Balkan yarımadasının incisi olarak adından söz ettiriyor.

Yalnızca tarihi ve kültürel zenginliğiyle değil aynı zamanda doğa harikası manzaralarıyla da yoğun ilgi gören Kuzey Makedonya, her yıl binlerce turistin seyahat rehberinde yer alıyor.

Türkiye'den de yoğun ilginin olduğu ülke, özellikle Türkiye'den göç eden emekliler için cazip bir rota haline geldi. Ülkenin sunduğu yüzde 10 vergi avantajı emeklilerin maddi açıdan daha rahat bir hayat sürmelerini sağlıyor. Bu avantaj sayesinde Avrupa ülkelerine kolayca vize alabilme imkanı da mümkün.

Geniş park ve bahçeleriyle emeklilere huzurun kapısını aralayan Kuzey Makedonya, sakin bir atmosferin kilit noktası diyebiliriz. Sunduğu yüzde 10 vergi avantajı dünyanın dört bir tarafından ülkeye göç eden emeklilerin gelirlerini dengede tutarak daha az harcama yapmalarına imkan tanıyan ülke, bu sayede emekli maaşlarının çok az bir kısmıyla dahi huzurlu yaşam fırsatı sunuyor.

VİZESİZ SEYAHAT KOLAYLIĞI

Vizesiz seyahat avantajıyla da göz dolduran ülkede Avrupa ülkelerine çok rahat bir şekilde rota çizilebiliyor. Emekliler bu sayede seyahat planlarını kolayca yapabiliyor ve yeni yerler keşfedebiliyorlar.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0