Güneş tutulması ne zaman, nerede? 'Halkalı Güneş Tutulması' Türkiye’den görülecek mi?

2024 yılının son güneş tutulması için nefesler tutulurken muhteşem doğa olayının ne zaman, nerede gerçekleşeceği merak konusu haline geldi. İşte tüm detaylar haberin devamında...

Gökyüzünün en görkemli şölenlerinden biri olan 'Halkalı Güneş tutulması' için geri sayım başladı. Yılın son güneş tutulmasıyla beraber Ay'ın, Güneş'i kısmen örtmesiyle 'ateş çemberi' denilen bir manzara oluşacak.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN? HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

7 dakika 25 saniye sürecek olan tutulma 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek ve UTC zaman diliminde 18:13 civarında başlayacak. Paskalya Adası ve Güney Amerika'da Şili ve Arjantin'in güney kısımlarından görülebilecek olan tutulma maalesef Türkiye'den gözlemlenemeyecek.

NASA tarafından yapılan açıklamada; 2024'teki halkalı Güneş tutulmasından 1,5 yıl sonra yani 6 Şubat 2027 yılında tekrar aynı noktada bir Güneş tutulması daha yaşanacağı belirtildi. Bu tutulmanın 7 dakika 51 saniye süreceği aktarıldı. 

Son dakika: 2 Ekim altın fiyatları! Bugün Çeyrek ve gram altın ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Son dakika: 2 Ekim altın fiyatları! Bugün Çeyrek ve gram altın ne kadar?
BOTAŞ duyurdu! Doğal gaza ekim ayında zam yok

İLİŞKİLİ HABER

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaza ekim ayında zam yok

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0