Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattı 2025 sonunda hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un kent içi ulaşımına büyük katkı sağlayacak Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın yapım sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu’nun hizmete açık olmayan 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı etabında çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Uraloğlu, hattın 2025 sonunda hizmete gireceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın yapım sürecini yerinde inceledi.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 17,5 kilometrelik Halkalı-Arnavutköy etabındaki çalışmaların hızla devam ettiğini duyuran Bakan Uraloğlu, hattın 2025 sonunda tam kapasiteyle hizmete gireceğini ifade etti.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın şu ana kadar hizmete açılan 14 kilometrelik Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesiminde yaklaşık 1,5 milyon yolcunun taşındığını kaydeden Bakan Uraloğlu, projenin geri kalan kısmında ise tünel kaplama, betonarme ve elektromekanik işlerin büyük oranda tamamlandığını söyledi. 2025'in ortalarına kadar bitirilmesi planlanan hattın ardından metro araçlarının test sürüşlerine geçilecek ve yıl sonuna kadar tüm hat hizmete açılacak.

Büyükşehirlerde Bakanlık tarafından hayata geçirilen raylı sistem projelerinden bahseden Uraloğlu, ülke genelinde hizmete açılan kent içi raylı sistem hattı uzunluğunun 434 kilometreye ulaştığını açıkladı. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yürütülen projelerle birlikte bu rakamın 837,5 kilometreye çıkacağını vurgulayan Uraloğlu, İstanbul'un 1004 kilometrelik raylı sistem ağına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İSTANBUL'DAKİ ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜM YOLU: RAYLI SİSTEM

İstanbul'daki trafikle baş etme yönteminin raylı ulaşım sisteminden geçtiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul için en hızlı ve kalıcı çözümü sunmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve devam eden projelerle şehrin raylı sistem ağını genişletiyoruz" dedi.

Amerikan mutfakların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Amerikan mutfakların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Ekim ayı konut ve iş yeri kira artış oranları belli oldu! 2024 ekim ayı kira zammı hesaplama

İLİŞKİLİ HABER

Ekim ayı konut ve iş yeri kira artış oranları belli oldu! 2024 ekim ayı kira zammı hesaplama
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan önemli tavsiyeler! Astana'da vatandaşla bir araya geldi

İLİŞKİLİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan önemli tavsiyeler! Astana'da vatandaşla bir araya geldi

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0