Balkanlar'ın en büyük camisi Namazgah Camii Müslümanların 100 yıllık rüyasına ışık tutuyor!

Balkanlar'ın en büyük camisi olma özelliğiyle adından söz ettiren Namazgah Camii, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan detayları ve ihtişamıyla ilgi odağı haline geldi. Arnavutluk’ta yer alan ve Türkiye'nin desteğiyle 2015 yılında yapımına başlanan camii, Müslümanların 100 yıllık rüyasına ışık tutuyor.

Türkiye'nin desteğiyle 2015 yılında Arnavutluk'ta inşaatına başlanan Namazgah Camii, Balkanlar'ın en büyük camisi olma özelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Namazgah Camii

Namazgah Camii

Arnavutluk’un başkenti Tiran'da meclis binasının yanında yer alan camii, 10 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sunuyor.

Yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerine inşa edilen camii, 4 adet 50 metre yüksekliğindeki minaresi ve 35 metre yüksekliğindeki kubbesiyle Osmanlı mimarisinin izlerini gözler önüne seriyor.

Gelenekten geleceğe uzanan ve gelenekle teknolojiyi bütünleştiren, bugünün inşaat teknolojisi ile Balkanlar'da hakim olan Klasik Osmanlı Mimarisi üslûbunu buluşturan bir yapı olarak tasarlanan camii, bölge Müslümanlarının 100 yıllık rüyası olarak değerlendiriliyor.

Cami alanında, konferans salonu, derslikler, Kur'an kursu, sergi salonu, kütüphane, engelli ve yaşlı asansörü, bebek bakım odası, çalışma odaları ve kültür merkezi yer almakta beraber; aynı zamanda cami alanı içerisinde "Balkan Kültürleri Birlikte Yaşam Müzesi" de yer alıyor.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0