Merhum sanatçı Neşet Ertaş'ın anısını yaşatmak için Kırşehir'de açılan 'Neşet Ertaş Türkü Bahçası', kentin turizmine önemli ölçüde katkı sağladı. Neşet Ertaş'ın bahçasını görmek için gelen misafirler, müzenin her bir detayına hayran kaldı.
"Gönül Dağı", "Zahidem", "Mühür Gözlüm", "Ahirim Sensin" ve "Yolcu" gibi parçalarla gönüllere taht kuran Türk Halk Ozanı Neşet Ertaş, 2012 yılında hayata gözlerini yumdu. "Bozkırın Tezenesi" olarak hafızalarda yer eden usta sanatçının anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için Kırşehir'de "Neşet Ertaş Türkü Bahçası" açıldı.
MÜZEYİ GÖRMEK İÇİN ŞEHRE AKIN EDİYORLAR
Kırşehir'in en değerli isimlerinden biri olan usta sanatçı için açılan "Neşet Ertaş Türkü Bahçası", şehrin turizmine önemli katkı sağladı. Vatandaşların 2 ay önce açılan müzeyi ziyaret etmek için şehre akın ettiğini belirten müzenin kurucusu Ercan Malkoç, şöyle konuştu:
"Kırşehir kendi halinde bir ildir. Ancak müzenin ardından civar illerden buraya akın başladı. Tur şirketleri buraya binlerce insan taşıyor. Civardaki oteller ise ilk kez büyük rezervasyon rakamlarına ulaştı. Avusturya'daki Wolfgang Amadeus Mozart için hazırlanan müzeden etkilenen Kırşehirli iş adamı Malkoç'un yaptırdığı müzeyi gezmek ise ücretsiz..."
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kiralanan 10 dönümlük arazi üzerine kurulan müzeyi ziyarete aynı zamanda yurt dışından da çok sayıda ziyaretçi geliyor.
Ertaş'ın "Bahça Duvarından Aştım" türküsünden esinlenilerek "Neşet Ertaş Türkü Bahçası" ismi verilen müze yürüyüş yolu, dinlenme ve müzik durakları gibi alanlardan oluşuyor. Neşet Ertaş'ın eserlerinin isimlerini taşıyan ve toplamda 14 tane olan duraklara gelen ziyaretçiler, sensörlü müzik kutuları sayesinde türküleri dinleme imkanına sahip olabiliyor.
Öte yandan bahçede yer alan 3 bine yakın fidan ve çok sayıda çiçek, doğanın eşsiz manzarasını da gözler önüne seriyor.
geçer akçe 1 ay önce
güzel fikir. üzerine basıldığında nota sesi veren ya da türkülerin çaldığı elektronik kaldırımlar ya da oturma yerleri de yapılabilir.