Başak burcu hangi ülkeleri sever? Başak burcu seyahat rotası önerileri

Bir bilmece verirseniz o size olması gerektiği şekilde geri verir, cümlesinin asıl sahibi olan başak burçları elinin değdiği her yeri güzelleştiren bir karakteri gözler önüne seriyor. Doğuştan bir lider olan başak burçları gittiği her yerde dönüşümün ustası olur. Peki, başak burçlarıyla seyahat nasıl olur, başak burçları nerelere gitmeli? İşte detaylar haberin devamında...

Çevrenize şöyle bir göz gezdirin... Organize, tutarlı, disiplinli ve planlı birini düşündüğünüzde burcunun başak olmama ihtimali oldukça düşük değil mi? Analitik düşünce yeteneğiyle karmaşanın ortasında dahi kalsa ayağa kalkmasını bilen başak burçları, aynı zaman da yanındaki kişilerin de en büyük destekçisi olmayı bilir. Zihnini daima sakin tutmaya önem veren toprağın yönetici burcu başaklar için her duygu, her davranış ve her eylem bir tutarlılık içerisindedir. Olması gereken olur ya da olacaktır, diyen başak burçları aslında hayal kurmakla kalmaz ve hemen harekete geçer. Böylesine titiz bir kişilik zaman zaman yorulur ve ihtiyacı olan tek şey ise aslında yalnızca bir tatil! Sevgili başak burçları eminiz siz planlarınızı çoktan aklınızdan geçirmeye başladınız. Ancak tavsiyelerimizi de es geçmeyin. Gelin, mükemmelliyetçi başak burçlarına özel seyahat rotalarına birlikte göz atalım.

Koç burcu hangi ülkeleri sever? Koç burcu seyahat rotası önerileriİLİŞKİLİ HABERKoç burcu hangi ülkeleri sever? Koç burcu seyahat rotası önerileri

BAŞAK BURÇLARINA ÖZEL SEYAHAT ROTALARI

  • PEKİN

Memnuniyet konusunda zorlayıcı bir yapısı olan başak burçları için 'kusursuzluk' oldukça önemli. Müthiş bir kalabalığa rağmen dünyanın en düzenli şehirlerinden biri olarak adından söz ettiren Pekin ile seyahat rotanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Uzak Doğu kültürünün modern şehir yaşantısıyla harmanlandığı Pekin, kendine has yapısıyla alışılagelmişin dışında bir kent. 

Kültürel gezileri fazlasıyla seven başak burçları Pekin'e geldiğinde ilk durağı elbette Çin Seddi olmalı. Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta olan Çin Seddi'ne düzenlenen turlar ile kolaylıkla ulaşmanız mümkün. Görkemli dağların üzerinde uyuyakalmış bir ejderha gibi uzayıp giden Çin Seddi, dünyanın en turistik noktalarından biri. Yapımı yaklaşık 2 bin yılı aşkın süreyi bulan bu eşsiz yapı, aslında pek çok isimle anıldı. Bu isimlerden en dikkat çekeni ise "Dünyanın ejderhası".

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çin Seddi'nin yanı sıra Ming Mezarları, Cennet Tapınağı ve Summer Place gibi duraklara da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Dünyanın en kalabalık, en yaşlı ve en ünlü metropollerinden biri olan Pekin'in en meşhur lokasyonlarından biri devasa kapıların ardındaki "Yasak Şehir".

500 yıl boyunca imparatorların evi olan ve 720 bin metrekarelik bir alanı kaplayan "Yasak Şehir", dönemin hükümdarlarını korumak için alınan üst düzey güvenlik önlemlerinden dolayı bu isimle anılmaktadır. Çin tarihi ve kültürüne ait bir milyonu aşkın esere kucak açan Yasak Şehir'i adım adım tanıdıkça şaşırtıcı bilgilerle karşılaşmanız mümkün.

  • İSVİÇRE

Dengeyi çok seven başak burçları, istikrarlı durumların insanı diyebiliriz. Bu noktada başak burcunu en çok yansıtan ülke İsviçre olacaktır. Muhteşem Alp dağlarının çevirdiği köyleriyle adeta bir masal dünyasının kapılarını aralayan İsviçre, başak burcu insanlarının bırakın gezmeyi tam da yaşaması gereken bir yer.

Sakin, sade, rahatlatıcı, düzenli ve istikrarlı bir ülke profili çizen İsviçre'ye giden bir başak burcu, bol bol yürüyüş yapabilir, dağ tırmanıcılığı ile ilgilenebilir ve müthiş şelalerin gürül gürül sesine kulak verebilir. Bunun için İsviçre Ulusal Parkı'nı ziyaret edebilir ya da direkt kendinizi köyleri keşfederken bulabilirsiniz.

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde yer alan Bern şehri de canlı bir tarih dersi gibi Orta Çağ'dan fırlamış sokaklarıyla sizleri etkisi altına alacak.

  • BUDAPEŞTE

Sistematik durumların insanı olan başaklar hiç mi eğlence ve renkli dünyaları sevmez derseniz, Budapeşte'nin canlı ve dinamik yapısına hayran olan başak burçlarını daha tanımamışsınız demektir!  

Göz alıcı tarihi atmosferiyle çarpıcı ve sofistike yanını daima koruyan Budapeşte, hem kültürel zenginliği hem de kıpır kıpır sokaklarıyla bir sentez sunuyor.

Tuna Nehri'nin iki kıyısındaki Buda ve Peşte bölgelerinden meydana gelen şehir, Macaristan'ın başkenti konumunda.

"Işıklar şehri" olarak adlandırılan kentte sayısız seyahat durağı mevcut. Aziz Stefan Bazilikası, Zincir Köprü, Budin Kalesi ve Tuna Nehri bunlardan yalnızca birkaçı.

  • KARADENİZ YAYLALARI İLE DOĞANIN MERKEZİNE YOLCULUK

Başak burçları için tatil demek zihni ve bedeni dinlendirmek demek. Bundan dolayı başaklar için doğa yürüyüşü yapabileceği, mavi ve yeşilin harmanlandığı bir dağ ya da yayla evinde kalmak çok iyi gelecektir. Doğusundan batısına zengin bir atmosferi gözler önüne seren ülkemizde, Karadeniz Bölgesi iyi bir doğa rotası olacaktır.

Gürül gürül akan şelaleleri ve oksijen deposu ormanlarıyla görenleri kendine hayran bırakan Rize'ye ilkbahar ya da sonbahar aylarında gidebilirsiniz. Özellikle otantik evleri, nefes kesen manzarası ve mis gibi havasıyla sizi alıp götürecek Pokut Yaylası ya da Ayder Yaylası harika bir seçenek oluşturuyor.

  • TUR ŞİRKETLERİYLE ÜLKE ÜLKE GEZİN

Önceden planlı, dakik, pratik ve hazırlıklı olmak isteyen başak burçları için tur şirketleri aracılığıyla ülke ülke gezmek tam biçilmiş kaftan niteliğinde. Nerede ne kadar süre kalınacak, ne yenilmesi gerekiyor ya da hangi lokasyonların görülmesi gerekiyor, gibi soruların önceden yanıt bulduğu tur şirketleriyle seyahat eden başaklar oldukça keyifli zaman geçirecektir. 

En kolay şekilde balıksırtı örgü nasıl yapılır? Adım adım balıksırtı örgü...

İLİŞKİLİ HABER

En kolay şekilde balıksırtı örgü nasıl yapılır? Adım adım balıksırtı örgü...
Ekran bağımlılığındaki gizli tehlike! Mavi ekranın zararları cilt sağlığınızdan etmesin

İLİŞKİLİ HABER

Ekran bağımlılığındaki gizli tehlike! Mavi ekranın zararları cilt sağlığınızdan etmesin
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0