Kış tatili için şimdiden hazır olun! Kış aylarında vizesiz gidebileceğiniz en güzel rotalar

Soğuk havalarda tatil yapmanın keyfine varmak ve kış mevsimini sevdiklerinizle doyasıya yaşamak isterseniz güzel bir yurt dışı rotasına şans verebilirsiniz. Vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edebileceğiniz kış destinasyonlarını sizler için derledik.

Kış mevsimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde, serin havalar da kendini yavaştan göstermeye başladı. Daha fazla kendimize ve sevdiklerimize zaman ayırdığımız soğuk havalarda aslında iç ısıtan aktivitelerle keyifli anlar yaşamamız mümkün. Özellikle pasaport ya da vize derdi olmadan yurt dışındaki harika kış destinasyonlarını değerlendirmek için tam zamanı! Eğer siz de nefes kesen manzalar ve tarihsel dokuların eşlik ettiği unutulmaz bir kış tatili düşlüyorsanız, tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun. Gelin, yurt dışında vizesiz tatil yapabileceğiniz en güzel seyahat rotalarına birlikte göz atalım.

Sömestr tatilini değerlendirin! 2025 pasaportsuz vizesiz kimlikle gidilebilen ülkelerİLİŞKİLİ HABERSömestr tatilini değerlendirin! 2025 pasaportsuz vizesiz kimlikle gidilebilen ülkeler

  • RÜYA GİBİ BİR SEYAHAT: MAKEDONYA

Roma ve Osmanlı'nın kültürel dokusunu günümüze taşıyan ve otantik atmosferiyle büyüleyici manzaraları gözler önüne seren Makedonya, dört mevsim eşsiz bir güzellikte. Bununla beraber kış ayları geldiğinde ülkenin adeta bir yağlı boya tablosunu anımsattığını görebilirsiniz. Özellikle Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehri Üsküp, kendine has zengin dokusuyla dolu dolu bir tatil yapma fırsatını sizlere sunacak. 

Bir yanında Osmanlı dönemini temsil eden eski çarşı, hamamlar, camiler, diğer yanında Avrupa'nın simgelerini barındıran şehir, tam bir kültür merkezi. Eğer Üsküp'ü kış tatili rotanıza eklerseniz Taşköprü, Çifte Hamam, Büyük İskender Anıtı, Eski Çarşı gibi durakları mutlaka ziyaret etmeli ve ardından Üsküp Şehir Parkı'nda dinlenmelisiniz.

  • KARADAĞ'DA KOTOR'UN KEYFİNE VARIN

Renkli etnik yapısı ve zengin kültürüyle harmanlanan güçlü tarihiyle seyahat tutkunlarını cezbeden Karadağ, vizesiz kış tatili yapmak isteyenler için harika bir tercih. Köyler, körfezler, dağlar, göller ve ovalarıyla doğanın ihtişamını sergileyen Karadağ'a adım attığınız anda ilk durağınız Kotor olmalı. 

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kotor'da Old Town ya da Stari Grad adı verilen bölgeyi ziyaret edebilir; mavi ve yeşilin uyumuyla eşsiz zamanlar geçirebilirsiniz.

  • KÜLTÜR KESİŞİM NOKTASI: SIRBİSTAN

Avrupa'nın en eski başkentlerinden Belgrad'ıyla tarihte yolculuk yapma imkanı sunacak olan Sırbistan, sakin ancak çarpıcı güzellikleriyle sizleri etkisi altına alacak. 

Balkan coğrafyasının en güzel ülkelerinden biri olarak değerlendirilen Sırbistan'da mutlaka Belgrad Kalesi'ni, Knez Mihaliova Caddesi'ni ziyaret etmelisiniz. Ayrıca yılın her döneminde çeşitli spor etkinliklerine ev sahipliği yapan Sava Gölü'nde doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı elde edebilirsiniz.

  • GÜRCİSTAN'A NE DERSİNİZ?

Türkiye'nin komşusu Gürcistan, kış tatillerinde çok uzaklaşmadan harika anlar geçirebileceğiniz bir rota. Özellikle Avrupa standartlarındaki pistleriyle ön plana çıkan Gudauri Kayak Merkezi'nde sıcak içeceklerinizi yudumlayabilir ve bembeyaz karların arasında eğlenmenin tadına varabilirsiniz.

  • BOSNA-HERSEK'İ UNUTMAK OLMAZ!

Kış tatili yapanlar için ideal rotalardan biri de Bosna-Hersek! Bir yüzü Adriyatik'e bir yüzü Dinar Alpleri'ne değen Bosna-Hersek, sakin köyleri, Türk kültürüne benzeyen leziz tatları, görkemli doğası ve dikkat çeken mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Uzun seneler boyunca Avusturya-Macaristan ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Bosna Hersek'te Mostar Köprüsü'nü, Başçarşı'yı ve Gazi Hüsrev Bey Camii'ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Doğal gaz faturasını azaltmanın yolları! 21 adımda doğal gaz faturası nasıl düşer?

İLİŞKİLİ HABER

Doğal gaz faturasını azaltmanın yolları! 21 adımda doğal gaz faturası nasıl düşer?

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0