Cildinizin kusursuz görünmesi aynı zamanda yaşlılık belirtilerinin de önüne geçmek için Mersin ilimizin gelir kapısı haline gelen aynı zaman da Türkiye'nin birçok ilinde bulunan sığla yağını deneyebilirsiniz. Son zamanlarda popülerliğini koruyan sığla yağı nedir, nasıl kullanılır, cilde diğer faydaları nelerdir, nereden alınır ve vücuda faydalı mıdır sorularının yanıtını haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.
Bitkilerin köklerinden veya özlerinden yapılan esans yağların son yıllarda cilde faydalarını ve güzellik alanında kullanıldığını bilmeyen yoktur. Sığla yağı da bunlardan biri. Mersin ve Muğla ilinde gelir kaynağı haline gelen sığla yağı, Liquidambar Orientalis Miller ağacının gövdesine belirli teknikler uygulanarak elde edilen balzamın kaynatılması ve preslenmesi sonucu elde ediliyor.Kahverengimsi (tahin) renkte, bal kıvamında, yapışkan, donuk ve mat yapıda olup kendine özgü aromaya sahiptir. Tütsü yada buhur isimleri ile de anılmaktadır.Mısır Uygarlığında mumyalamada kullanılmıştır. Sığla yağı Kraliçe Kleopatra’nın kullandığı bir iksir olarak çağlardan günümüze yansımıştır.
PEKİ SIĞLA YAĞI NEDİR VE CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
- Ömrü 300 yıla kadar dayanan sığla ağıcının özütlerinden oluşan sığla yağı, kahverengimsi renkte, bal kıvamında, yapışkan, donuk ve mat yapıdadır.
Özellikle Marmaris, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye bölgelerinde ağrı tedavilerinde kullanılan sığla yağı, cildi yumuşatarak pamuk gibi olmasına yardımcı olur.
- Ciltte derin yara izleri veya yanık izlerini aynı zamanda ameliyat izlerini gidermek için de çok iyi bir yöntem olduğu söylenen sığla yağı, antiseptik özelliğiyle de yaraların iyileşmesini kolaylaştırıyor.
- Başta ülser, gastrit, reflü gibi mide ya da bağırsak rahatsızlıklarında kullanılan sığla yağı, sözü edilen geleneksel uygulamalar dışında dünyada özellikle parfümeri ve ilaç endüstrisinde kullanılmaktadır.
- Dünyaca ünlü markaların maskelerinin içerisinde bulunan sığla yağı, ildi kuvvetlendirici, tonunu düzenleyici ve elastikiyetini koruyucu özelliği vardır. Ayrıca cilde zararlı bakterileri ve cilt lekelerini ciltten uzak tutar. Cildinizin yaşlanmasını da geciktirir.
ORJİNAL SIĞLA YAĞININ KOKUSU NASILDIR?
Sığla yağı tahine benzer rengi olan, ağır kokulu, kendine özel has aroması olan, kıvamlı yapışkan bir malzemedir. Ağaçtan elde edilen akmalarda mevcuttur. Bu da solunum yolu rahatsızlığında genelde kullanılmaktadır.
Hasret 3 yıl önce
Arkadaşlar ben Marmaris bozburunda yaşıyorum burda bayırda bir tanıdık var sığla yağı kremi orijinal yapıyor ordan kullanıyorum 10 numara bişey
Sevil 2 yıl önce
Adres verebilirmisiniz
Gül 3 yıl önce
Merhaba kremi aldıgınız yerin adresini verirmisiniz
Oya 3 yıl önce
Adres alabilirmiyim krem icin
Necla 3 yıl önce
Bu yagi almak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
Yeliz 3 yıl önce
Biz de alsak adres var mı?
Silver 4 yıl önce
atarlardan alınan tahin bal karışımı gibi kıvamlı ağaçtan akan hali ise sıvı şırınga ile cekilebilir bir halde
Gönül ÖZKAN 4 yıl önce
Günlük yağını bir aile dostumuz eşimin şiddetli midesi ağrıdığında, Muğladan gelirken bir miktar balla karıştırıp bize verdi.Eşim sabahları kahvaltıdan bir saat önce bir tatlı kaşığı ağzına alıp yavaşça yuttu.3 hafta devam etti.Bu karışım sayesinde eşimin midesi tamamen iyileşti.Eşimde gastrit vardı.
ABİDİN 4 yıl önce
şu an iyimi
AYDIN YILMAZ 4 yıl önce
arkadaşın teki sormuş sıvı şeklinde almış aynı mı diye, bence farklı bir sey olabilir, aktarcilarda bile kolay kolay yok, mugla koyceğizden almanız gerekli gerisi guvenli değil
Anonim 4 yıl önce
Akgünlük yağı diye aktardan şişede aldım. Su gibi kıvamı. Doğru yağ mı bilemedim. Mide için kullanacağım. Sığla yağı ile aynı mı? Aktar aynı olduğunu söyledi.
Eylül 5 yıl önce
Üçüncü resimde farkettimki bu ürün bende şu an var. Bir diğer ismi de akgünlük olabilirmi bendekinin aynısı çünkü. Dediğiniz gibi kendine has bir kokusu var tütsü gibide yakılabiliyor
bilgi 5 yıl önce
eski olan orjinal ismi günlük yağıdır.
SELAM 5 yıl önce
evet akgünlük diğer ismi