Scrub nedir ve ne işe yarar? Scrub çeşitleri nelerdir? Ev yapımı Scrub tarifi

Cildinizi yenilecek, ölü derileri yok edecek adeta pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayacak yeni bir yöntemi sizlerle tanıştırıyoruz. Günümüzün modası haline gelen scrub yöntemi ile cildinizi şımartmaya hazır mısınız? Peeling yöntemine rakip olacak üstelik tamamen organik olan Scrub yöntemiyle tanışmak için heyecanlanıyorsanız mutlaka yazımızı inceleyin.

Scrub, banyo sırasında bir yapılan bir bakım çeşididir. Uzun yıllardır Victoria Secret mankenlerinin yaptığı, vazgeçilmez bir rutin oluşturduğu Scrub yöntemi, vücuttaki birçok sorunu ortadan kaldırırken adeta pürüzsüz bir bedene kavuşmanıza yardımcı oluyor. Kozmetik dünyasında da çeşitlenen scrub, kıl dönmesi, selülit, batık, çatlak ve ölü deriler gibi sorunların giderilmesi için uygulanıyor. Yeni bir bakım çeşidi gibi görünen scrub hakkında merak edilen detayları bugünkü yazımızda sizler için mercek altına aldık. 

Çoğunlukla banyoda uygulanan scrub, tüm vücudun yenilenmesine yardımcı olan müthiş bir temizleme yöntemidir. Siz de cildinizdeki kuruluk, çatlak, kıl dönmesi gibi sorunlardan şikayetçiyseniz mutlaka bu yöntemi denemelisiniz.

Scrub nedir?

Scrub nedir?

Vücudun her bölgesine yapılabilen scrub, yapılırken oldukça dikkat edilmesi gereken önemli bir yöntemdir. Bu işlemi yaparken doğal ürünleri kullanmak önemlidir çünkü bu işlemi başarılı bir duruma getiren doğal ürünlerdir. 

SCRUB ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

  • Ayak Scrubları:

Genellikle uzun süre ayakta çalışanların yaşadığı topuk çatlakları, ayak mantarları, ölü deriler gibi sorunları ortadan kaldırmaya yarayan ayak scrubları, bu yöntem sayesinde adete yumuşak ve bakımlı bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca uygulama esnasında kullanacağınız doğal malzemelerde güzel kokulu olanları uygulama şansınız olacaktır.

scrub nasıl yapılır

scrub nasıl yapılır

  • Yüz Scrubları:

Bu yöntemin en çok dikkat edilmesi gereken bölgesidir. Bu işlemi yüzünüze uygulamak için çok sayıdaki scrubtan birisini tercih edebilirsiniz. Bunun canlı, sağlıklı ve parlak bir görünüm sağlamasına yardım edeceğini bilmelisiniz. Ciltteki leke, siyah nokta, beze, sivilce ya da pul pul dökülme gibi sorunları gideren yüz scrobu cildinizi şımartacak.

  • Vücut Scrubları: 

En bilindik yöntemi olan vücut bölgesi scrubu selülit, ayva tüyleri, kıl batması, çatlak gibi sorunları ortadan kaldırmak için kullanılıyor. Ayak ve yüz scrubları için hazırlanan malzemeler daha ince yapılı ve derine inmeye sahip olması ile dikkat çekmektedir. Ancak vücut derimiz için olan işlemler için daha kalın scrubları tercih edilmelidir. Çünkü vücut derimiz yüz derimize göre daha az hassastır. 

scrub nasıl uygulanır

scrub nasıl uygulanır

SCRUB NASIL UYGULANIR?

Scrub, uygulamaya başlamadan önce mutlaka bölgenin sıcak suyla yumuşatılması ve ıslatılması gerekmektedir. Uygulamayı yapacağınız bölgeye göre gerekli miktarı elinize alın. Örneğin yüzünüz için fındık kadar scrub yeterli olacaktır. Masaj yapar gibi yüzünüze scrub’ı uygulayın. Bu işlemi elinize aldığınız scrubın içinde bulunan tüm parçacıkların eridiğinden emin olana kadar devam edin. Son olarak işlemin yapıldığı bölgeyi bol su ile durulayın. Tüm yapmanız gereken bu kadardır.

EVDE PRATİK SCRUB YAPIMI

MALZEMELER

1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Kuru lavanta
3/4 çay bardağı İngiliz tuzu
İsteğe göre lavanta yağı

Evde scrub yapımı

Evde scrub yapımı

YAPILIŞI

Bir kasenin içerisine limonun suyunu sıkın, ardından kalan malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı biraz dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Haftada 1 kez scrub uygulaması istediğiniz sonucu almaya yetecektir. Fazla uygulamak ciltte farklı reaksiyonlara neden olabilir.

İŞTE BU KADAR!

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Aslı 5 yıl önce

İngiliz tuzu olmasa ne olur

Toplam 4 beğeni