Saç kesimi söz konusu olduğunda birçok yaygın efsane ve yanlış anlama var. Saçınızı ne sıklıkla kestirmelisiniz, saçınızın kesilmesi gerektiğini nasıl anlarsınız, saç tipine göre saç kestirme aralığı ne olmalı, saçınızı zamanında kestirmezseniz ne olur? İşte cevabı...
Saçlarınızı ne sıklıkla kestirmek istediğiniz, saç tipinize ve tarzınıza bağlıdır. Yine de, yaklaşık altı ila sekiz haftada bir saçınızı kestirmeniz önerilir. Saçınızı uzatmayı düşünüyorsanız bu durumda sık kestirmeniz gerekmiyor. Ancak saçlarınızın bakımını mutlaka doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor. Saçlar kestirildikten sonra bir sonraki seferi 6 ay olarak düşünmek gerekir. Bu süre içerisinde saçlarınızı kestirmek saçlarınıza faydadan çok zarar verecektir. Saçların haftalık olarak kestirilmesi daha sonrasında geri dönülmez hasarlar oluşmasına da neden olabilir.
PEKİ HANGİ SAÇ TİPLERİ NE SIKLIKLA KESTİRİLMELİ?
- Kısa saç: Her 2-4 haftada bir
- Orta uzunlukta saç: Her 8-12 haftada bir
- Kıvırcık saç: Şekillendirmek daha kolay olduğu için kıvırcık saç kesimleri arasında çok daha uzun sürebilir
- Uzun saç: 6 ayda bir
- İnce telli saç: 4-6 ayda bir
- Düz saç: 4-8 haftada bir
- Katlı kesim: Her 8-12 haftada bir
BOYANAN SAÇLAR NE SIKLIKLA KESİLMELİ?
İşte bu sorunun yanıtını ise saçlar veriyor. Çok yıpranmış saçların mutlaka ayda bir defa uçlarının kestirilmesi gerekir. Aksi halde yıpranmış saç görünümü ve uçlarda başlayan kırılmalar saç tellerinin üstlerine doğru ilerleyebilir. Saç kırıklarının alınması aslında saçların daha sağlıklı uzayabilmesine de olanak tanıyor. Elbette saçlar köklerden uzar. Ancak yıpranmış saç uçları beraberinde kırılmaları da getirdiğinden çok sayıda kadın saçlarının uzamamasından yakınır.
SAÇIMIN KESİLMESİ GEREKTİĞİNİ NASIL ANLARIM?
İyi bir saç kesimine mi yoksa düzeltmeye mi ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız, aşağıdakilerin sizin ve saçınız için geçerli olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Aşağıdaki beş madde saçlarınız için geçerliyse kesim zamanınız gelmiş demektir.
1.Saçınız kolayca karışıyor ve düğümleniyor
2. Uçlarında kırıklar var
3. Uçları yapışkan bir dokuya sahip
4. Kıvrılma şekliniz değişiyor veya şeklini kaybediyor
5. Saçınızın uçları yıpranmış ve kopuyor
BİR YORUM YAPIN 0