Ateşi yükselen vatandaşlar kendileri için veya ateşi yükselen yakınları için tedavi yöntemi olarak ilaçlara başvuruyor. Özellikle koronavirüs geçirenlerin kullandıkları Parol ilacı hakkında merak edilen soruları yanıtladık.
Etken maddesi Parasetamol (asetaminofen) olan Parol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahiptir. Baş ağrısı, migren, âdet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara bağlı ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları, orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile adet zorluklarından kaynaklanan ağrılarda kullanılan Parol ağrı kesici ilacı ileri derecede böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda kullanılmamalıdır. Parol, her ne kadar rahatlıkla ulaşılabilecek bir ilaç olsa dahi, doktor kontrolünde kullanılması en ideal olanıdır. Özellikle bulantı, kusma, baş dönmesi, uyku hali gibi yan etkileri olan parol ilacı, hamilelerde veyahut emziren kadınlarda ciddi olumsuz etkilere sebebiyet verebilir.
PAROL KAÇ SAATTE BİR ALINIR?
Doktorunuz ayrı bir öneride bulunmadıkça: Yetişkin iseniz, bir defada 1-2 tablet PAROL PLUS kullanabilirsiniz. Gerekirse, 24 saat içinde en fazla üç tek doz PAROL PLUS kullanabilirsiniz.
PAROL NASIL KULLANILIR?
- İlacı kullanmadan önce aldığınız diğer ilaçlar ve genel sağlık durumunuz ile ilgili doktorunuzu detaylı şekilde bilgilendirin.
- İlacı bol suyla bütün olarak çiğnemeden yutun.
- Aç veya tok karnına içilebiliyor olsa da tok karnına içildiğinde etkisi azalabilir.
- 4-6 saat arayla günde 1-2 tablet içebilirsiniz. 8 tabletten fazla kesinlikle kullanmayın.
- Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayın.
- Ağrı-ateş şikâyetleriniz 1 haftadan uzun sürer ya da etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğunu düşünürseniz doktorun bilgisi dışında aldığınız dozu değiştirmeyin.
- Doktor söylemedikçe ilacı uzun süre içmeyin ve sadece ihtiyaç halinde kullanın.
PAROL YAN ETKİLERİ VAR MI?
- Parolun görülen hafif yan etkileri, ishal, uyku hali, ciltte kızarıklık, baş dönmesi, bulantı, hazımsızlık ve kusmadır.
- Ciddi yan etkiler ise nefes alımı ve yutkunmada zorluk, döküntü, yüz-dudakta şişme, sulu kabarcıklar, çok su içme, ödem, idrar kaçırma, halsizlik, yorgunluk, enfeksiyonel hastalıkların artması, trambosit düşüklüğü, baş ağrısı, yüzde lekeler, sarılıktır.
- Bu tarz yan etkiler görüldüğünde mutlaka doktora gidilmelidir.
PAROL 2024 FİYATI NEDİR?
Parol fiyatı 500 mg 20 tabletli olanına bakacak olursak yaklaşık olarak 46,36 TL civarında. 500 mg 30 tablet Parol fiyatı ise 61,61 TL’dir. SGK ödeme kapsamında olan ilaçlardan biri. Zaten yalnızca eczanelerde satılabiliyor.
BİR YORUM YAPIN 0