Ben aldırmak sakıncalı mı? İz bırakmayan ben aldırma yöntemi

Hem doğuştan olan hem de sonradan çıkabilen benler farklı renk ve şekillerde olmasıyla dikkat çekiyor. Vücudun ve yüzün görünür alanlarında olan benlerini aldırmak isteyenler için rehber olabilecek kapsamlı bir içerik hazırladık. Ben aldırmak sakıncalı mı? İz bırakmayan ben aldırma yöntemi hangisi haberimizde bulabilirsiniz.

Benler, yeni doğan bir bebekte (doğum esnasında) olabileceği gibi yaşadığımız hayatta her an (30 yaşına kadar) benler oluşabilir, sayıları artabilir ve yaş ile birlikte önce büyüme; sonradan ise yaşın ilerlemesine bağlı olarak (50-60 yaşından sonra) küçülme ve kaybolma olasılığı bulunmaktadır. Genellikle renkli oval veya yuvarlak şekilli olan benlerin tehlikelisi değişik şekil ve renklerde olanlardır. Cilt kanserinin habercisi olan benler, estetik olarak rahatsız edici bir görüntü oluşturduğu için lazerle aldırılabiliyor.

PEKİ BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ?

Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor.

Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor. Yalnız alma işleminin bir dermatolog tarafından muayene edildikten sonra, yine bir dermatolog veya plastik cerrah tarafından yapılması gerekiyor.

EN İYİ BEN ALDIRMA YÖNTEMİ HANGİSİ?

Ben aldırma yöntemlerine baktığımızda birden fazla yöntemin olduğunu gördük; peki bu yöntemlerin hangisi daha iyi, kişi hangi yönteme öncelik vermeli?

  • Ben aldırma sonrası, belirgin bir iz bırakmamalıdır.
  • Yüzeysel ya da kabarık tüm benlerde uygulanabilir olmalıdır.
  • İyileşme süreci en kısa sürede olmalıdır.

Radyofrekans, Elektrokoterizasyon, Lazer ve Cerrahi yöntemler benlerin alınmasında kullanılabilir. Riskli bazı benlerin yakılarak veya lazer ile alınmaması önemlidir, alınması değişimi hızlanabilir bu sebeple konusunda uzman bir dermatolog tarafından bu kararın alınması konusunda hassas olmak gerekir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0