No Mascara trendi nasıl uygulanır? Maskarasız makyaj nasıl yapılır?

Olmazsa olmaz dediğimiz çoğu makyaj malzemesine İnstagram, Tiktok gibi sosyal mecralarla ortaya çıkan ve her seferinde bizi şaşırtmayı başaran trendlerle yavaş yavaş veda ediyoruz. Şimdi ise göz makyajının en önemli ürünlerinden biri olarak görülen maskarayı hayatınızdan çıkartarak yapacağınız yepyeni bir trend olan “No Mascara” trendiyle karşınızdayız. “No Mascara” trendi nedir? Nasıl Yapılır? İşte detaylar…

Makyaj yüzdeki kusurları kapatmak, yorgun ve bakımsız ifadeyi ortadan kaldırmak, güzel görünmek vb. birçok sebepten yapılmaktadır. İnstagram, Tiktok gibi kullanıcıların daha çok kişisel görünümünü paylaştığı platformlarda bulunan tanınmış kişiler tarafından bu sebepler her geçen gün daha da öznelleşiyor. “Fenomen” olarak adlandırılan bu kişilerin kendi üzerlerinde denedikleri akımlar kitlelere yayılıyor. Geçtiğimiz yıllarda daha çok uzun kirpik görünümünün popüler olması bekleniyordu. Hatta “kirpikler ne kadar uzunsa o kadar güzel görünür” algısı uzunca bir süre yerini korumuştu. Sürekli olarak kirpiklerin hızlı büyümelerini sağladığı iddia edilen ürünler ünlü markalar tarafından piyasaya sürülüyordu. Ancak 2023’ün sonları ve 2024’ün başları bu algının yıkılmasında önemli bir dönem oldu. “Az ve öz” makyajların daha çok gündemde olduğu bu iki dönemde birçok farklı makyaj trendi de ortaya çıkmıştı. Hadi gelin şimdi o trendlerden biri olan ve olmazsa olmaz olarak gördüğümüz makyaj malzemelerinin kullanılmadan da “güzel görünebildiğini” gösteren “No Mascara” trendine hep birlikte bakalım! 

Şimdiye kadarki en havalı yaz makyajı trendi: Tropıcal smoothıe blushİLİŞKİLİ HABERŞimdiye kadarki en havalı yaz makyajı trendi: Tropıcal smoothıe blush

NO MASCARA TRENDİ NEDİR?

Kirpikleri belirginleştirmek için kullanılan maskara, özellikle yaz aylarında ter gibi faktörlerden dolayı eriyip akabiliyor. Bu tarz sebeplerden dolayı su geçirmez versiyonları üretilen maskarayı artık kullanmanız gerekmeden makyaj yapmanızı sağlayan “No Mascara” trendi, hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de kendinizi çok daha mutlu hissedeceksiniz. Maskara kullanmaya gerek kalmadan makyaj görünümü elde edilen bu trendi uygulamak da oldukça kolay!

TikTokİLİŞKİLİ HABERTikTok'da trend olan Boyfriend Blush makyajı nasıl yapılır?

NO MASCARA TRENDİ NASIL UYGULANIR?

“No Mascara” trendini uygulamak için ekstra bir çaba göstermenize gerek yok. Günlük olarak yaptığınız makyaja maskara eklemeden bu trendi kolayca uygulayabilirsiniz.

Maskara kullanmayı bırakmanın yanında günlük makyajınızda da sadeleşmeye giderek “minimalist bir estetiği” benimseyebilirsiniz. Seçim sizin!

Kadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

Kadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar
Hemen çıkarın! Banyonuzda bulundurmamanız gereken eşyalar

İLİŞKİLİ HABER

Hemen çıkarın! Banyonuzda bulundurmamanız gereken eşyalar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0