2024'ün en soft makyaj trendi: Romantik! Romantik makyaj nasıl Yapılır?

Son yılların en popüler akımları hiç şüphesiz doğal görüntüyü kaybettirmeden yapılan makyajlardır. Her geçen gün yeni trendlerle karşımıza çıkan bu makyaj uygulama türlerinde yepyeni bir akım oluştu. 'Abartısız Makyaj' olarak da tanımlanan 'Romantik Makyaj Trendi' doğal görüntünüzü kaybetmek istemediğiniz her anda artık yardımınıza koşuyor. Romantik makyaj trendi nedir? Nasıl uygulanır? İşte detaylar...

Yoğun veya stresli bir dönemden geçtiğinizde bu durumun etkilerinin görüldüğü en bariz yerlerden biri genellikle cildiniz oluyor. Sivilce, kızarıklık, solgun cilt rengi gibi birçok şeyle kendini gösteren bu tarz istenmeyen durumlardan kurtulmak için de başvurulan ilk yöntemlerden biri cildi daha bakımlı gösterecek olan makyajlar ve bunun özelinde çıkan makyaj trendleridir. Daha önce kalıplaşmış makyaj malzemeleri kullanmaya son dedirten "No Mascara Trendi" ve şimdiye kadarki en havalı yaz makyajı trendi olarak adlandırılan "Tropical Smoothie Blush" trendlerine hep birlikte bakmıştık. Bu makyaj trendlerinin ortak noktası, doğallığın kaybettirilmeden sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmaktı. Dünyaca ünlü yıldızların kırmızı halıya en doğal halleriyle çıkmasının ardından "minimalist bir esteği" benimseyen türdeki makyajlar daha çok gündeme gelmeye başlamıştı. Şimdi daha önce yapılan bu trendlerin yanına bir yenisini ekleyerek, yine doğal cilt yapısını koruyarak yapacağınız son zamanlarda viral olan yepyeni bir makyaj trendiyle karşınızdayız: Romantik makyaj trendi nedir? Nasıl uygulanır hep birlikte bakalım!

Kalıplaşmış makyaj uygulamasında son trend: No Mascara trendi nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERKalıplaşmış makyaj uygulamasında son trend: No Mascara trendi nasıl uygulanır?

ROMANTİK MAKYAJ TRENDİ NEDİR?

Son zamanların viral olan yeni trendi Romantik Makyaj Trendi; abartısız görünümle eş değer olan yeni bir trenddir. Soft makyaj olarak da adlandırılmaktadır. Yüze masum bir ifade kazandırmanın yanı sıra taze cilt görünümü elde etmek de bu makyajın başlıca hedeflerinden biridir. Elde etmek istediğiniz görünüme ulaşmak için kullanılan makyaj malzemelerinin büyük bir önemi vardır.  Kaliteli ürünler, makyajın dayanıklılığını artırarak istenilen etkiyi büyük ölçüde sağlamaktadır. Romantik Makyaj trendinde de bu durum çok önemlidir. Bu trendi duyanların zihninde romantik denilince genelde pembe ve kırmızının tonları oluşacaktır. Eğer sizin de aklınıza ilk olarak bu renkler geldiyse doğru bir çizgidesiniz demektir. Pembe tonlarda allıklar ve kırmızı tonlarda rujlar bu makyajın favorileri arasındadır. 

PEKİ ROMANTİK MAKYAJ TRENDİ NASIL UYGULANIR?

PEKİ ROMANTİK MAKYAJ TRENDİ NASIL UYGULANIR?

PEKİ ROMANTİK MAKYAJ TRENDİ NASIL UYGULANIR? 

1- Nemlendirici ile cildinizi makyaja hazırlayın: Makyajın tene tam olarak oturması için nemlendiri uygulamak çok önemli. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici uygulayarak cildinizi makyaja hazırlayın. (Nemlendiricinin tam olarak emildiğinden emin olun.)

2- Fondöten ya da BB krem uygulayın: Cildinizde çok büyük izler varsa ince yapılı bir fondöten yoksa hafif bir BB krem uygulayın. Hafif kapatıcılığı olan bu ürünler cildinize canlılık katacaktır.

3- Göz altlarınıza kapatıcı uygulayın: Eğer göz altlarınıza morluk, cildinizde sivilce vb. şeyler varsa kapatıcı uygulayarak pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. (Yoğun bir kapatıcı uygulamamalısınız. İnce tabakalı ürünler bu makyajın en önemli püf noktalarından biridir.)

ROMANTİK MAKYAJ TRENDİ

ROMANTİK MAKYAJ TRENDİ

4- Şeftali tonlarında allık uygulayın: Allık fırçası ile bu makyajın en önemli adımlarından olan şeftali veya pembe tonlarda allık uygulayabilirsiniz. Bu aşama da yine cildinize istenilen canlı görüntüyü verecektir. 

5- Soft renklerde far kullanın: Şeftali, nude veya toprak tonlarında far kullanarak göz kapaklarınızı renklendirin. Hafif gölgeler katmayı da unutmayın. 

6- Göz kalemi veya eyeliner uygulayın: Kahverengi tonlarında bir göz kalemini ince bir hat şeklinde kirpik diplerine sürebilir ve fırça ile bir miktar dağıtarak romantik makyajın olmazsa olmazı buğulu bakışlara sahip olabilirsin. 

7- Hafif bir maskara uygulayın: Maskarayı gözünüze bir kat uygulayarak doğal bir kirpik görünümü elde edebilirsin.

8- Dudaklarınızı renklendirin: Son aşamada dilerseniz mat görünümlü bir ruj ya da sadece dudak parlatıcısı ile abartısız makyaj görünümüne sahip olabilirsin. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0