En popüler saç yıkama yöntemi Co-washing nedir? Nasıl yapılır?

Sosyal medya araçlarıyla hayatımıza giren ve pek çok farklı alanda kendini gösteren trendlere bir yenisi eklendi. Hacimli ve parlak görünmesine özen gösterilen ve bunun üzerine çok fazla çaba harcanan saç bakımı ile ilgili çıkan yeni trende çok şaşıracaksınız. Saçlarınızı sadece saç kremiyle yıkayarak gerçekleştireceğiniz "Co-Washing" Trendi nedir? Nasıl uygulanır?

Düzensiz ve yetersiz beslenme, hareketsizlik, stres gibi günlük hayatta yaşadığımız pek çok olay vücudumuzdaki bölgeleri oldukça etkiliyor. Saçlar da bu stresli zamanlarda en çok etkilenen bölgelerden biri. Saç dökülmesiyle birlikte kendini gösteren bu yoğun zamanlarda herkes dökülmeleri ve yıpranmaları engellemek üzere yeni ürün arayışlarına giriyor. Aynı zamanda pek çok ünlü marka dökülme ve yıpranma karşıtı olduğu iddia edilen yepyeni ürünler piyasaya sunuyor.



Bunların yanı sıra da sosyal medya araçlarından olan İnstagram, Tiktok gibi mecralarda her konuya özgü trendler meydana geliyor. Geçtiğimiz aylarda hacimli ve parlak görünmesine özen gösterilen ve bununla ilgili çok fazla çaba harcanan saç bakımıyla ilgili yepyeni bir trend ortaya çıktı. Saçlarınızı sadece saç kremiyle yıkayarak daha parlak ve sağlıklı görüneceğini vaat eden "Co-Washing" Trendinin detaylarına hadi gelin hep birlikte bakalım!

Plajda yapabileceğiniz en güzel saç modelleri 2024İLİŞKİLİ HABERPlajda yapabileceğiniz en güzel saç modelleri 2024

"CO-WASHİNG" TRENDİ NEDİR? 

"CO-WASHİNG" TRENDİ NEDİR?


"Co-Washing" Trendi; saçları yıkarken şampuan yerine saç kremi kullanmak anlamına gelmektedir. Amacı; saçı yıkadıktan sonra nemini kaybetmesini engellemek ve saçların daha yumuşak, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamaktır. Asıl adı saç kremiyle yıkamak anlamına gelen "Conditioner Washing" olan bu trendi uygulamak da oldukça basit. 

"CO-WASHİNG" TRENDİ NASIL UYGULANIR? 

  • 1- Duşa girmeden önce saçlarınızı tarayın.
  • 2- Daha önceden kullandığınız ve saçlarınıza iyi geldiğini düşündüğünüz temiz içerikli bir saç kremini seçin. 
  • 3- Saçlarınızı ılık suyla ıslatın ve saç kremini saçlarınızın uçlarına ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Derinlemesine nüfuz etmesi için birkaç dakika bekleyin. Yeterince beklediğinizden emin olduktan sonra saçlarınızı iyice durulayın.
  • 4- Ardından saçlarınızı şampuanlayarak yıkayın. Kalıntıların gitmesi için iyice durulayın.
  • 5- Seçtiğiniz saç kremini saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra iyice durulayın.
  • 6- Son olarak saç yapınızı bozacağını düşündüğünüz tarak ve havlulardan kaçının. 

Bu işlemleri uygulayarak daha yumuşak, parlak ve sağlıklı görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

2024 örgü çanta modelleri! Pinterest örgü çanta modelleri! Örme çanta modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2024 örgü çanta modelleri! Pinterest örgü çanta modelleri! Örme çanta modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ABDULLAH BİLBAY 1 ay önce

SAÇ ARAŞTIRMACISI VE DANİŞMANI ABDULLAH BİLBAY. sıcaklarda topuz at KUYRUĞUNA DİKKAT ETMEK LAZIM. KADINLARIN SICAK YAZ GÜNLERİNDE RAHATLAMA SAĞLADIĞI İÇİN SAÇLARINI AT KUYRUĞU VE SIKI TOPUZ YAPIYORLAR. SIKI TOPUZLAR SAÇ ÇİZGİSİNİ GERİYE DOGRU TAŞIYABİLİYOR. BUDA SAÇ DÖKÜLMESİNE KIRILMASININA ZAYIFLAMASINA SEBEP OLUYOR. AT KUYRUĞU YADA SIKI TOPUZLAR BANDAŞLAR ZAMANLA SAÇ KÖKLERİNİ FÖLİKÜLLERİNE HASAR VERİYOR. YADA TOPUZ AT KUYRUĞU YAPARSANIZ GENİŞ BIRAKIP FAZLA SIKMADAN DA YAPABİLİRSİNİZ...