Diz kapağı kararması neden olur? Diz kapağı kararması nasıl geçer?

Ölü cilt hücrelerinin birikmesi, sürtünme, güneşe aşırı maruz kalma veya hormonal dengesizlik nedeniyle diz kapaklarında kararmalar meydana gelebilir. Günlük yaşamınızı olumsuz bir şekilde etkilediğini ve görüntü olarak kendinizi kötü hissediyorsanız bazı yöntemlerle bu kararmaların rengini açabilirsiniz. Nasıl mı? İşte diz kapağı kararmasını ortadan kaldıran yöntemler...

Dirsek ve dizlerde oluşan kararma diğer bir adıyla hiperpigmentasyon birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Yayınlanan eski araştırmalara göre cilt tahrişi ve yaralanmasından kaynaklanan iltihaplanma, koyu ten rengine sahip kişilerde hiperpigmentasyonun en olası nedenidir. Durum daha koyu ten rengine sahip kişilerde en yaygın olmasına rağmen, diz çevresinde daha koyu cilt gelişebilir. Bu kararmalar genelde bir hastalık belirtisi olmuyor fakat vücudunuzun diğer bölgelerinde de sık sık karşılaşıyorsanız, bir doktora görünmenizde fayda olabilir. 

DİZ KAPAĞI KARARMASINA EVDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

DİZ KAPAĞI KARARMASINA EVDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

DİZ KAPAĞI KARARMASINA EVDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

  • Düzenli Peeling: Cildin üst katmanını temizlemek için doğal peeling yöntemleri veya hafif eksfoliyanlar kullanabilirsiniz. Örneğin, şeker ve zeytinyağı karışımıyla nazikçe masaj yapabilirsiniz.
  • Nemlendirici Kullanımı: Cildin nem dengesini sağlamak için düzenli olarak nemlendirici kremler veya yağlar kullanın.
  • Güneş Koruyucu: Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlamak için dışarı çıkmadan önce güneş koruyucu kullanmayı unutmayın.
  • Dengeli Beslenme: Antioksidan açısından zengin gıdalar (örneğin, meyve ve sebzeler) tüketmek, cilt sağlığını destekleyebilir.
  • Bol Su İçmek: Cildin nemli kalmasına yardımcı olmak için yeterince su içmeye özen gösterin.

ALOE VERA VE SÜT

ALOE VERA VE SÜT

ALOE VERA VE SÜT

Aloe Vera nemlendirici bileşenler içerir ve değişken cilt renginizi düzenler. Aynı zamanda antibakteriyel olup, mantar oluşumunu engeller. Aloe Vera ve süt kombini ise cildinizi parlatmak ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için oldukça basit ve kullanışlı bir yöntem.

-Eşit miktarda sütü ve Aloe Vera jelini karıştırın ve cildinize sürün.

-Bir gece bekledikten sonra ertesi sabah yıkayabilirsiniz.

LİMON VE KARBONAT

LİMON VE KARBONAT

LİMON VE KARBONAT

Limon harika bir cilt aydınlatıcıdır. İçerisinde barındırdığı antioksidan ve C vitamini sayesinde cilt yenilenmesine ve cilt renginin düzenlenmesine yardımcı olur. Karbonat ise temizleyici ve cilt aydınlatıcı görevi görür.

-Bir limonu alın ve ikiye bölün.

-Böldüğünüz limonun yüzeyine bir yemek kaşığı karbonatı serpiştirin.

-Dirsek ve dizlerinizi 1 dakika boyunca hazırlamış olduğunuz limon ile ovun.

-15 dakika bekledikten sonra sıcak su ile yıkayın ve kalıcı bir çözüm için aynı işlemi 2 günde bir tekrarlayın.

Bilim insanları açıkladı: Felç geçirme riski yüksek kan grupları

İLİŞKİLİ HABER

Bilim insanları açıkladı: Felç geçirme riski yüksek kan grupları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0