Cildi 10 yaş gençleştiren o besini Canan Karatay açıkladı: Günde 1 tane yerseniz...

Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay kivinin mucizelerini açıkladı. Karatay cildi 10 yaş gençleştiren, kalp damar sağlığını koruyan kivinin bilinmeyen faydalarını anlattı.

Sağlıklı beslenme üzerine çarpıcı açıklamalarla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay cilt sağlığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CİLT SAĞIĞINA MUCİZE KATIYOR

Karatay doğal kolajen olan ve yaşlanma karşıtı olan besin hakkında bilgi verdi. Karatay kivinin mucizelerini tek tek sıralayarak, günde bir adet tüketilmesinin cilt sağlığına fayda sağladığı ve 10 yaşa kadar gençleştirdiğini belirtti.

CANAN KARATAY KİVİNİN FAYDALARINI AÇIKLADI

  • Karatay düzenli kivi tüketiminin göz altı morlukları ve göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için ideal bir besin olduğunu, akşam saatlerine kadar rahatlıkla tüketilebileceğini belirtti.

Kivinin sağlığa faydaları hakkında konuşan Karatay, cilt bakımı için tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu, içerisindeki doğal antioksidanlar ve C vitamini sayesinde vücut direncini arttırdığını belirtti. 

  • Ayrıca vücuttaki enfeksiyona karşı beyaz kan hücresi sayısını arttırdığını belirtti. Kalbi korumaya yardımcı olan kivi damarların gevşemesini sağlayarak kan basıncını dengeler, iyi kolesterol seviyesini yükseltmeye yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendiren kivi ayrıca kanser oluşumunu da önlemeye yardımcı olduğunu vurguladı.

Uzmanlar uyardı: Hamileyken kahve içilir mi? Anne karnındaki bebekler DEHB olabilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlar uyardı: Hamileyken kahve içilir mi? Anne karnındaki bebekler DEHB olabilir mi?
Bilim adamları gerçeği açıkladı: Diş sağlığı için şekerden uzak durmak yeterli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bilim adamları gerçeği açıkladı: Diş sağlığı için şekerden uzak durmak yeterli mi?
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0