Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, hamile kalmak isteyen kadınlarda vücut kitle endeksinin 19-25 arasında tutmanın başarılı olduğunu vurguladı.
Kadınların hamile kalması için bir çok etken vardır, bunlardan biri kadının yaşı diğeri ise sağlık durumudur. Yaş ilerledikçe hamile kalma ihtimali azalırken kronik hastalıklara yakalanma ihtimalide artar.
Prof. Dr. Mustafa Bahçeci; ''Doğal hamileliklerde olduğu gibi tüp bebek tedavilerinde de vücut kitle indeksini 19-25 arasında tutmak çok önemlidir. Yapılan çalışmalara göre, 19’un altı zayıf olan hastaların hamile kalabilme şansı, 19-25 aralığındaki kadınlara göre dört kat azaldığını gösteriyor. Yani vücut kitle indeksi arttıkça hamilelik şansı da azalır.'' diyerek kitle endeksi 35 olan bireylerin tüp bebek tedavisi görmesinin yasaklandığını ifade etti.
Yumurta rezervi azalan bireylere yönelik yapılacaklardan biri de egzersiz yapmaları ve kanlanmayı arttırmalarıdır. Tüm bunların yanında sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için öncelikli olarak yapmamız gereken ilk şey yediklerimize dikkat ederek kaliteli bir beslenme şekli seçmektir.
DOĞURGANLIĞI ARTTIRMAK İÇİN BUNLARI TÜKETİN
Beslenme alışkanlıklarımız doğurganlığı büyük oranda etkilemektedir. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ise bu konu hakkında ''Sağlıklı beslenme için ceviz yağı, antep fıstığı, susam yağı gibi iyi yağlar tüketilmelidir.'' dedi.
Bunun yanı sıra yaygın olarak bilinenlerden bir diğer noktada sigaranın erkek ve kadınlarda olumsuz etki yaptığıdır. Sigara içen kadınlarda çocuk sahip olma şansı %60 azalırken tüp bebek yapılan hastalarda ise %32 oranla daha da azaldığı görülür.
KIRMIZI ETTEN UZAK DURUN VE HER GÜN YUMURTA TÜKETİN!
Prof. Dr. Mustafa Bahçeci; “Günde 1 porsiyondan fazla kırmızı et tüketmek sakıncalıdır. Buradaki ilk tercihimiz balıktan yana olmalı, bu nedenle fertilite oranını daha fazla olması için kırmızı etten kaçınmakta fayda var. En ucuz protein kaynağı olan yumurta her gün tüketilmeli'' dedi.
BİR YORUM YAPIN 0