Hamilelik dönemiyle ilgili en çok merak ettiğiniz soruları sizler için cevapladık. İşte istisnasız her anne adayının merak ettiği ve öğrenmek istediği bilgiler...
İlk defa anne olacak olan kadınların bilgisi fazla olmadıklarından dolayı kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle hareket edebilirler. Peki, hamilelik döneminde doğru bilinen yanlışlar neler? İşte hamilelik süreciyle ilgili merak edilen sorular ve cevapları...
1- HAMİLELİKTE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN GIDALAR NELER?
Hamilelik dönemi boyunca anne adaylarının tükettiği her besin, kordon yoluyla bebeğe geçeceği için faydalı olan besinleri tüketmek gerekir. İshal ya da enfeksiyon kapma gibi rahatsızlıklarla karşılaşmak istemeyen anne adaylarının yumurta tüketmemesi gerekir. Hamileliğin hangi döneminde olursa olsun sigara ve alkol kesinlikle yasaktır. Rahatlatması ve yatıştırması bakımından tüketilen bitki çaylarının bazı çeşitleri anne adaylarında yan etki yapabilir. Bu nedenle doktor onayı almadan içilmemelidir.
2- DIŞ GEBELİK NEDİR?
Embriyonun rahim dışındaki bir yere yerleşmesi sonucu görülen dış gebelik, anne adaylarının en çok korktuğu durumdur. Bu durum erken dönemde fark edilmezse, embriyo yerleştiği yerde kendi kendine büyür ve fallop tüplerinin esneyerek ve/veya hamilenin damarlarının kopmasına neden olur.
Oluşan hasarlar nedeniyle aşırı karın ağrısı ve fazla kanama meydana gelir ki; bu durum anne adayını öldürebilir.
3- AŞERME NEDİR?
Genellikle ilk ay içerisinde anne adayının aşırı iştahlı olması durumudur. Hem psikolojik hem de hormonlardaki farklılıklardan dolayı meydana gelmektedir.
4- BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?
Bebeğin cinsiyetine ultrasonla bakarak 3,5 ay- 5,5 ay arasında öğrenilebilir.
5- DÜŞÜK NEDİR?
Çeşitli faktörlere bağlı olarak hamileliğin sonlanması durumudur.
6- HAMİLELİK BULANTILARI NE ZAMAN AZALIR?
Hamilelikte anne adaylarının en sık karşılaştıkları durum özellikle de sabahları oluşan mide bulantılarıdır. İlk üç aydan sonra daha da azalan bulantılar, kimi anne adaylarında başlangıçta değilde daha sonraki aylarda görülmektedir.
7- ERKEN DOĞUM NEDİR?
Bebeğin 37. haftadan önce dünyaya gelmesi erken doğum olarak adlandırılır. Vaktinden önce doğan bebeklere prematüre denir.
8- ÇOĞUL HAMİLELİKTE ÇİFT KİŞİLİK YEMEK DOĞRU MU?
Günümüzde yaygın olarak bilinen görüşlerden birisi de birden fazla çocuğa hamile kalan anne adaylarının sayıya göre beslenmesidir. Mantık olarak her ne kadar doğruymuş gibi gelse de bilimsel bir açıklaması yoktur. Hatta hamilelikte aşırı yemek yemekte obezite gibi sorunları meydana getirebilir.
BİR YORUM YAPIN 0