Hamilelik döneminde anne adaylarının kafalarını karıştıran konulardan birisi de bu süre zarfında makyaj yapmalarının bebekleri için zararlı olup olmayacağını bilememeleridir. Peki, hamileyken makyaj yapılabilir mi? Kozmetik ürün seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte soruların yanıtı haberimizde...
Her kadın başta kendisine olmak üzere sevdiklerine karşı bakımlı ve güzel görünmek ister. Dönem dönem tüketilen yiyeceklerden ya da çeşitli sıkıntıların beraberinde getirdiği stresten dolayı görülen cilt problemleri kadınlar için epey büyük bir sorun teşkil edebilmektedir. Özellikle de normal kadınlara göre bedeninde çift can taşıyan anne adayları, hormon değişimlerinden dolayı çok daha hassas ve duygusal olabiliyor. Güzelliğine önem veren kadınlar ciltlerindeki bazı lekelenmelerden ya da sivilcelenmelerden dolayı makyaj yapmak isteyebilir. Ancak halk arasında geçen yalan yanlış bilgiler yüzünden de makyaja karşı tedirgin olabilir.
Günümüzde kozmetik piyasasına sürülen pek çok farklı markanın ürününün sağlıklı olup olmadığından ne yazık ki emin olamıyoruz. Peki anne adaylarının makyaj yapmaları ne kadar doğru? Bebeğe herhangi bir yan etkisi var mı? İşte hamilelikte kozmetik ürünlerin kullanımıyla ilgili bilinmesi gerekenler...
Anne karnındaki bir bebeğin organları ilk üç ay içerisinde oluştuğundan dolayı beslenmeden giyinmeye, giyinmeden sağlığa kadar her konuda kendilerine daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Dolayısıyla özellikle de ilk üç ayda anne adaylarının makyaj yaparken kullanacakları ürünlerin ''Paraben'' içermeyip doğal olmalarına özen gösterilmelidir.
HAMİLELER İÇİN EN ZARARSIZ KOZMETİK ÜRÜN SEÇİMİ
Makyaj malzemeleri arasında en zararsız olarak görülen ürünlerden birisi ojelerdir. Tırnağın geçirgen bir özellikte olmamasından dolayı bebeğe zarar verme ihtimalinin en az olduğu biliniyor. Yalnızca burada dikkat edilmesi gereken bir husus var ki o da ojeyi çıkartırken kokusuz olan asetonların tercih edilmesidir.
HAMİLELİKTE KAÇINILMASI GEREKEN KOZMETİK ÜRÜNLERİ
Retinil palmitat ve Retinol (vitamin A)
Pitalik
Parabenler
Dibutil fitalat
Triklosan
BP-3
Bisfenol A (BPA)
Dioksin
Oksibenzon
Diazolidinil üre
Fenilmerkürik tuzlar, asetat, nitrat
Hidrokuinon veya glutatyon
BİR YORUM YAPIN 0