Hamile kadınların Hac ibadeti yaparken dikkat etmesi gerekenler!

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hamile kadınların en çok merak ettikleri sorulardan biri "Hamilelikte Hac nasıl yapılır?" sorusu oluyor. Özellikle hamilelik dönemlerinin ileriki aylarında olan anne adayları bir yandan Hac ibadetini yerine getirmek isterken bir yandan da bebeklerinin sağlıklarını tehlikeye atmak istemiyorlar. Biz de sizin için hamilelerin Hac ibadeti yaparken dikkat etmesi gerekenleri sıraladık.

Hac mevsimi başladı. İlk hacı kafilesi Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara adımını attı. Gencinden yaşlısına Hacı adayları ibadetlerini yerine getirmek için sabırsızlanırken özellikle hamile kadınların ibadetlerini gerçekleştirdikleri sırada dikkat etmesi gerekenler oldukça büyük önem arz ediyor. Hac ibadetlerini gerçekleştirmek için kutsal topraklara ayak basan anne adaylarının bu süreçte dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunuyor.

Peki anne adaylarının Hac ibadeti yaparken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Hamile kadınların Hac ibadeti yaparken dikkat etmesi gerekenler

Hamile kadınların Hac ibadeti yaparken dikkat etmesi gerekenler

HAMİLELERİN HAC İBADETİ YAPARKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER NELERDİR?

  • UÇAĞA BİNMEDEN ÖNCE DOKTORUNUZA DANIŞIN

Hamile kadınların seyahat etmeden önce ilk olarak doktorlarına başvurmaları gerekmektedir. Özellikle ülke ve şehir dışı uzun yolculuklarında tercih edecekleri ulaşım şeklinde nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair doktorlarından onay ve bilgi almaları ve ona göre bir yol izlemeleri gerekmektedir. Hac ibadeti için gidilecek Mekke bölgesine de uçakla seyahat etmeleri gerektiğinden ilk olarak uçağa binip binemeyeceklerine dair doktorlarından onay almaları gerekmektedir.

Hamilelikte uçak

Hamilelikte uçak

Hamileler uçağa binebilir mi, zararlı mı?Hamilelikte uçak yolcuğu hakkında bilinmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABERHamileler uçağa binebilir mi, zararlı mı?Hamilelikte uçak yolcuğu hakkında bilinmesi gerekenler

  • SICAK HAVAYA VE SU İÇMEYE DİKKAT EDİN

Hac ibadetini yapmak için gidilen kutsal topraklar, sıcak havasıyla dikkat çekiyor. Çöl iklimine sahip olan Mekke bölgesinde yer alan Kabe'ye Hac ibadeti için giden anne adaylarının bu sıcak havalara hem kendi hem de bebeklerinin sağlıkları için dikkat etmeleri gerekmektedir. Sıcak havaya karşı bol bol su tüketmeye özen gösterin.

Hamilelikte sıcak hava

Hamilelikte sıcak hava

  • DİNLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Hamile kadınların Hac yaparken dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri de dinlenmeye özen göstermeleridir. Anne adaylarının ibadetlerini yerine getirirken kendilerini zorlayacak derecede efor sarf etmemeleri, ibadetleri sırasında mümkün oldukça dinlemeye özen göstermeleri gerekmektedir.

Hamilelikte dinlenme

Hamilelikte dinlenme

  • RAHAT GİYSİ VE AYAKKABILAR TERCİH EDİN

Hamilelik döneminin çoğunluğunda dikkat edilmesi gerekenlerden biri de ayakkabı ve kıyafet tercihleridir. Gündelik hayatta da rahat ve kendilerini sıkmayacak giysiler ile düz taban, ortopedik, topuksuz ve rahat ayakkabılar tercih etmeleri gerekirken, Hac ibadetlerini gerçekleştirirken de aynı şekilde rahat ve kendilerini zorlamayacak rahat giysi ve ayakkabılar tercih etmelidirler.

Hamilelikte giysi tercihi

Hamilelikte giysi tercihi

  • İLAÇLARINIZI YANINIZDA BULUNDURMAYI UNUTMAYIN

Özellikle hamilelik döneminde doktorunuzun kullanmanızı söylediği bir ilacınız bulunuyorsa bu ilacı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. İbadetlerinizi gerçekleştirirken kendinize hazırlayacağınız bir çantada ilaçlarınızı bulundurmanız ve bunu yanınızda taşımanız gerekmektedir.

Hamilelikte ilaç kullanımı

Hamilelikte ilaç kullanımı

  • KUSMA İHTİMALİNİZE KARŞI YANINIZDA POŞET BULUNDURUN

Hamilelik döneminde birçok anne adayının muzdarip olduğu konulardan biri de mide bulantıları ve kusmadır. Anne adayları için oldukça zorlayıcı olabilen bu duruma karşı Hac ibadetinizi yaparken de önlem almayı ihmal etmeyin. İbadetinizi gerçekleştirdiğiniz ortamlarda yakınınızda bir lavabo bulunmayabilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak kusma ve bulantı ihtimalinize karşı yanınızda poşet bulundurmayı unutmayın.

Hamilelikte kusma

Hamilelikte kusma

Hamilelikte mide bulantısı neden olur? Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? İLİŞKİLİ HABERHamilelikte mide bulantısı neden olur? Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir?

Hac ve Umre'dekilere önemli sağlık uyarıları! Hacca giderken yapılan aşılar hangisi?

İLİŞKİLİ HABER

Hac ve Umre'dekilere önemli sağlık uyarıları! Hacca giderken yapılan aşılar hangisi?
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0