Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar! Kimler tüp bebek yaptırabilir?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler için her dönem önemli bir konu olan ‘tüp bebek tedavisi’ çoğu zaman doğru bilinen yanlışlarla farklı anlaşılabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, tüm varsayımları geride bırakarak tüp bebek tedavisine ilişkin merak edilenleri Yasemin.com'a özel olarak anlattı...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

TÜİK 2023 yılı doğum istatistiklerine göre Türkiye’de toplam doğurganlık hızı kayıtlara geçen en düşük seviyelere geriledi. Çevresel ve sosyolojik nedenler dışında da kadınların doğurganlık oranında bir azalmanın olduğunu söyleyen Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, bu durumun sebeplerinden bahsetti. Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı; "Kadınların doğurganlık oranında ciddi bir azalma söz konusu ve bu oran gün geçtikçe azalmaya devam ediyor. Gerek erkek gerekse kadınlarda hem doğurganlık yaşının yükselmesi hem de doğurma kapasitesinin azalması doğurganlığın düşmesine sebep olan en büyük faktörlerden..." dedi. 

SPERMİ OLMAYAN ERKEKLER BABA OLABİLİR Mİ?

Yaptığı açıklamalar sırasında tüp bebek tedavisi yaptırmak isteyenler için tedavinin uygulama şartlarından bahseden Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı; "Her isteyen tüp bebek tedavisi yaptırabilir fakat bazı şartları var. Evli olmak bu şartların en başında yer alıyor. Tüp bebek merkezleri öncelikle bir evlilik cüzdanı görmek istiyorlar. Bununla birlikte kadınlarda yumurtalıkların ve yumurtaların sağlıklı olması, erkeklerde de spermin bulunması gerekmektedir. Spermi bulunmayan erkeklerde de testis dokularından TESE dediğimiz yöntemle sperm alınarak yapılabilmektedir." şeklinde konuştu.

Akıllı sperm uygulaması

Akıllı sperm uygulaması

AKILLI SPERM UYGULAMASI NEDİR?

Artan teknolojik gelişmelerle birlikte yapay zekâ teknolojilerinin son zamanlarda embriyo seçimlerinde de kullanıldığını dile getiren Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, akıllı sperm uygulamasını anlattı. Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı; "Akıllı sperm uygulaması embriyologların akıllı spermi seçmek için kullandıkları onlara yardım eden bir uygulama. Yumurtayı dölleme kalitesi yüksek olan bir spermi daha doğru şartlarda daha kaliteli olanı seçebilmek için teknolojinin yardım etmesini görüyoruz. Bu anlamda embriyolojiye yardım ediyor ve şansı arttırıyor." ifadelerini kullandı. 

Kepçe kulak bantları resmen tehlike saçıyor: Öldürücü şok oluşturuyor

İLİŞKİLİ HABER

Kepçe kulak bantları resmen tehlike saçıyor: Öldürücü şok oluşturuyor
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0