Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar! Tüp bebekte ikiz gebelik olur mu?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler için her dönem önemli bir konu olan ‘tüp bebek tedavisi’ çoğu zaman doğru bilinen yanlışlarla farklı anlaşılabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, tüm varsayımları geride bırakarak tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışları Yasemin.com'a özel olarak anlattı...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Tüp bebek tedavisi söz konusu olduğunda halkın bilgi kaynaklarını yanlış kullanarak kulaktan kulağa farklı varsayımlar öne sürdüğünü dile getiren Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, tüp bebek tedavisinde doğru bilinen birçok yanlış olduğunu aktardı. Tüp bebek tedavisi sürecinde en sık duyduğu aktarımın 'tüp bebeklerde düşük fazla olur' olduğunu dile getiren Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı; "Tüp bebekte düşük ihtimali daha fazla değildir. Herhangi bir gebelikle tüp bebek gebeliği arasında herhangi bir fark yoktur." diyerek bilinen yanlışı düzeltti. 

TÜP BEBEKLERDE OLUŞTURULAN İKİZ GEBELİK ALGISINA DİKKAT ÇEKTİ!

Tüp bebek tedavisine ilişkin yaptığı açıklamalar sırasında halk arasında doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı; "Halk arasında 'her tüp bebek ikiz gebelik olmak zorundadır' şeklinde bir algı mevcut. Bu yanlış bir bilgi. Tek embriyo transferi ile ikiz gebelik yaşanması mümkündür, fakat bu olasılık zorunlu değil aksine daha düşük bir ihtimaldir. Ayrıca tüp bebek de olsa ikiz gebelik özellikle 35 yaş öncesinde tercih edilmektedir. Çünkü ikiz gebelik tek gebeliğe göre çok daha riskli bir gebeliktir." dedi.

Tüp bebek tedavisi

Tüp bebek tedavisi

TÜP BEBEK SÜRECİNDE GEBELİK TAKİBİ NASIL OLUYOR?

Doğal yollar ile bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurdukları ilk yöntemlerden biri olan tüp bebek tedavisinde gebelik takibinin çok daha farklı yapıldığına dair görüşler olduğunu dile getiren Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, oluşan algının doğrusunu anlattı. Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı; "Tüp bebekte gebelik takibi çok daha farklı bir süreç olduğu düşünülüyor. Bu yanlış bir bilgi. Gebelik takibi hem sezaryen hem de normal doğum açısından hatta bütün takip açılarını düşündüğümüzde tüp bebek ya da herhangi bir spontane gebelikte aynıdır." şeklinde konuştu.

Kariye Camii'nde yeni dönem! Tarihi camiye giriş ücreti ve ziyaretçi saatleri belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Kariye Camii'nde yeni dönem! Tarihi camiye giriş ücreti ve ziyaretçi saatleri belli oldu
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0