"Annelik Yolculuğu" başlıyor! Bakanlıktan anne adaylarına mobil destek geliyor

Sezaryen oranlarında yaşanan artış sonrasında Sağlık Bakanlığı anne adaylarını normal doğuma yönlendirmek amacıyla çalışma başlattı.

Geçtiğimiz günlerde anne ve bebek sağlığını korumaya yönelik yapılan çalışmalar sonucunda "Normal Doğum Eylem Planı" tanıtıldı. Tanıtım programına katılanlar arasında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hekimler, ebeler ve anne adaylarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da vardı. Özel hastane ve üniversite hastanelerinde yüzde 70 üzerinde, devlet hastanelerinde ise yüzde 40 üzerinde olan sezaryen doğum oranı DSÖ tarafından yüzde 15 ile sınırlandırılıyor. "Normal Doğum Eylem Planı" sayesinde anne ve bebek sağlığını tehlikeye atacak durumlar dışında sezaryen doğumun tercih edilmemesi, anne adaylarının daha sağlıklı olan normal doğuma özendirilmesi amaçlanıyor. 

Bakanlıktan anne adaylarına mobil destek

Bakanlıktan anne adaylarına mobil destek

"GEBE OKULU" ZORUNLULUĞU GELİYOR!

Kamu, üniversite ve özel hastanelerin tamamında ayrım gözetmeksizin "Gebe Okulu" kurma zorunluluğu getiriliyor. Ebelerin görev ve yetki alanları genişletilerek tüm doğumhanelerde "rehber ebeler" görevlendirilecek. Doğumhane çalışanlarına maddi teşvik verilecek. Gerekli şartları taşıyan kurumlara "Anne Dostu Hastane" unvanı verilecek. Anne adaylarının gebeliğin başından doğum kadar geçen süreçte doğru bilgilere en hızlı ve kolay şekilde ulaşması için "Annelik Yolculuğu" adlı mobil uygulama gelecek aylarda tanıtılacak. 

Gebe Okulu zorunluluğu getiriyor

Gebe Okulu zorunluluğu getiriyor

Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Douyin makyajı nedir? Douyin makyajı nasıl yapılır?

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0