Konya'da 10 metrekarelik dükkanda mutfak malzemeleri satışıyla başladığı işi KOSKEB desteğiyle büyüten 48 yaşındaki Emine Altındağ, ihracata başladı. 6 yıl önce 50 lirayla başladığı işte şimdi yıllık 3 milyon lira kazanıyor.
Mutfağında farklı lezzetleri keşfetmeye çalışan Emine Altındağ, demir tatlısı yapmak için gerekli malzemeyi temin etmesiyle başladığı mutfak malzemesi ve pasta kalıbı işine başladı. Bu sektöre gireli 6 yıl olan Altındağ, bir ustayla anlaşarak imal ettiği kalıpların sosyal medyada ilgi görmesiyle ilk dükkanını açtı. İşlerinin büyümesiyle talebe yetişemeyen Altındağ, KOSGEB desteğiyle yurt içi ve yurt dışından gelen talepleri karşılamak için var gücüyle çalışıyor.
"BU İŞE 50 LİRAYLA BAŞLADIM"
Emine Altındağ, girişimcilik serüvenini ve çalışmalarının gidişatını anlattı. Ticaretle aslında hiçbir bağı olmadığını anlatan Altındağ, KOSGEB'in girişimci kadınlara verdiği destekle hayatının değiştiğini ifade etti. Başvuruların son gününde görevlinin yardımıyla hikayesinin başladığını anlatırken şunları söyledi:
"Gördüğüm kursun ardından KOSGEB desteğiyle, vergi levhamla 10 metrekarelik ilk küçük şahıs firmamı açtım. Bugün devletimiz birçok kanalda yardımcı olmaya çalışıyor, 'Siz yapın biz destekleriz' diyor. Bu işe 50 lirayla başladım. 100, 200 derken kadınlarımız işlerini büyütebilirler."
"YURT DIŞINA DA GÖNDERİM YAPIYORUZ"
Kısa sürede mutfak araç gereçleri üzerine satış yaptığı dükkanında işleri büyüttüğünü, yurt içi ve dışı satışlarıyla yıllık 3 milyon lira gelir elde ettiğini vurgulayan Altındağ, şöyle devam etti:
"Ülkede bütün şehirlere kargoyla ürünlerimizi gönderiyoruz. Şehirden bir iz taşıması adına da paketlerimizin içine hediyelik, 'Mevlana şekeri' koyuyoruz. Bugün zaman zaman yurt dışına da ürün gönderiyoruz. e-ticaret işlerine de devam ediyoruz. Sayfamızın farkına varan yurt dışından takipçilerimiz de var. Almanya, Fransa, Lübnan ve Norveç'e gönderiyoruz. Mutfağımda yemek yaparken, saçımda yağ ve salça kokusu varken 40'lı yaşların üzerinde ticarete atıldım."
Altındağ, mağazasında birçok farklı mutfak ürününün satışını yaptığını söyledi. Salgından önce çalışmak isteyen kadınlar için kurslar verdiğini paylaşan Altındağ, şunları kaydetti:
"Birçok kadın bazı nedenlerle çalışma hayatında yer alamıyor. Ben ve benim gibi girişimci kadınlara yardımcı olacak benden daha fazla kanala ulaşabilecek bakan, müsteşar, haber ci, memur ya da Anadolu'daki sıradan bir kadın olur. Birbirimize destek verelim, ' Türkiye ekonomisinde biz de varız' diyelim. Benim tek istediğim bu. Yaşım 48 çocuklarımı büyüttüm, hayatımın sonuna doğru gidiyorum, bir insanın hayatına nasıl dokunabilirim bunun mücadelesi içindeyim."
Altındağ, şehit ailelerinin ve ekonomik olarak zayıf durumda olan ailelerin kız çocuklarına burs imkanı sağlamak istediğini de sözlerini ekledi.
BİR YORUM YAPIN 0