KOSGEB'e başvuru yaparak eğitim alan Siirt'teki genç girişimci Betül Buldu, tekstil atölyesine dönüştürdüğü atıl durumda olan bir kamu binasının tek katında 50 kişiye istihdam sağlıyor.
Devlet desteği ile kendi işini kuran Siirtli genç girişimci Betül Buldu (23), kullanılmayan bir kamu binasının tek katını tekstil atölyesine dönüştürerek kadınları çalışmaya teşvik etti. Genç girişimci Buldu, açtığı tekstil atölyesinde 45'i kadın olmak üzere 50 kişiye istihdam sağladı.
DEVLET DESTEĞİYLE TEKSTİL ATÖLYESİ AÇTI
Siirtli genç girişimci Betül Buldu, hayalini kurduğu tekstil atölyesini açmak için memleketindeki kadınları çalışmaya teşvik etti. 23 yaşındaki genç girişimci Buldu, öncelikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurarak, girişimcilik eğitimi aldı. Ardından yapacağı yatırım kararını Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren ile paylaşan Buldu'ya, Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun da verdiği destekle Barış Mahallesi'nde kamuya ait 3 katlı binanın kullanılmayan orta katını, kira karşılığında tekstil atölyesi olarak tahsis edilmesi sağlandı. Gördüğü bu destekle kolları sıvayan genç girişimcinin, kısa sürede temizlenip onarılan ve yatırıma hazır hale getirilen 700 metrekarelik alanda kurduğu atölyesi sayesinde 50 kişi iş sahibi oldu.
"KADIN ÇALIŞAN SAYISINI 200'E ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Memleketine yatırım yaparak katkıda bulunmak istediğini söyleyen Buldu, küçük yaştan beri babasının yaptığı ticareti örnek aldığını açıkladı. Ailesinin de fikrine danışan Betül Buldu, açmaya karar verdiği tekstil atölyesi hakkında, "Devletimizin sağladığı destekle şu anda 45'i kadın 50 kişiye istihdam sağlayan tekstil atölyemiz hizmete girdi. İstihdam sayısını artırmayı planlıyoruz. Memleketimde istihdam sağlamak çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.
Devletin desteğini her zaman arkasında hisseden Buldu, istihdama katkı sağlamak için kadın girişimcileri teşvik etmeyi amaçladığını dile getirdi. Buldu, "Makine sayısını artırarak kadın çalışan sayısını 150-200'e çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.
"BU İŞLETME İÇİN KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Genç girişimci Betül Buldu'nun atölyesinde çalışma imkanı bulan Zeynep Baykara duygularını, "Hem aileme katkıda bulunuyorum hem de para kazanarak ileriki zamanlarda dükkan açmayı düşünüyorum. Bize bu imkanın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde açıkladı.
Atölyede bir başka istihdam sağlayan Esmer Özbey de, "Burada meslek öğreniyor olmamız çok güzel bir duygu. Mahallemizde bu işletmeyi açarak katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Evlerine yakın bir yerde çalışmanın sevincini anlatan Çiğdem Tatlı, "Buraya gelirken ulaşım sıkıntısı yaşamıyoruz. Evde kalmaktan çok daha iyi oldu. Burada ailemize atkıda bulunuyoruz, ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz. Burası bizim için çok iyi oldu" dedi.
"İŞ FİKRİ OLAN VE İŞ YERİ KURMAK İSTEYENLERİ KOSGEB'E BEKLİYORUZ"
Genç girişimci Betül Buldu'ya gereken her türlü desteği vereceklerini bildiren KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç Buldu'nun, girişimcilik belgesi almasını sağladıklarını belirterek, "İş fikri olan ve iş yeri kurmak isteyenleri KOSGEB'e bekliyoruz. Girişimcilerimize iş sektör düzeyine göre 375 bin liraya kadar destek veriliyor" diyerek açıklamalarına, bugüne kadar çok sayıda girişimcinin devlet desteğiyle kendi işini kurmuş olduklarını da ekledi.
"YATIRIMIN DAR GELİRLİLERİN OTURDUĞU MAHALLEDE OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ"
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ejder Katırsüren genç girişimci Betül Buldu ve yatırımı hakkında şöyle konuştu:
"Yatırımcımızın genç bir kadın olması ve bu yatırım alanının dar gelirlilerin oturduğu mahallede olması bizi mutlu etti. Burada çalışan kızlarımızın çoğunluğu yan komşularına gider gibi iki adım mesafedeki bu atölyeye gelip hem meslek öğreniyor hem de aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor."
BİR YORUM YAPIN 0