İkinci el tencere ile girişimci işine başladığını söyleyen Bedirhan Uslu, gittikçe büyüyen ve gelişen işini anlattı. Devlet desteğiyle açtığı imalathanede ürettiği reçelleri ihraç etmenin gururunu yaşayan Uslu, aynı zamanda 4 kadına istihdam sağlamanın sevincini yaşıyor.
İzmir'in Ödemiş ilçesinde muhasebeci olarak çalıştığı iş yerinden oğlunu üniversite sınavına hazırlamak için istifa eden Bedirhan Uslu, Kadın Girişimci yoluna nasıl girdiğini anlattı. KOSGEB'E başvurarak eğitim ve maddi destek alan Uslu, işe başlamasını ikinci el tencere ve bir sanayi ocağı alarak başladığını söyledi. Balkonunda reçel pişiren Uslu, bir devlet bankasından aldığı destekle küçük bir yer açarak genişlediğini söyledi.
"ARABA KİRALAYARAK YAPTIĞIM REÇELLERİ PAZARLADIM"
Yapacağı işe inandığını ifade eden Uslu, "Evde para kazanacağım bir iş istiyordum. 50 lira pazar parasıyla kabak, havuç ve portakal aldım. 2 çeşit reçel ürettim. Ürettikten sonra numunelerini aldım. Araba kiralayarak yaptığım reçelleri pazarladım. Birisi merdiven altı muamelesi yaptı ona çok üzülüp ağladım. 2. gittiğim yer Fatih Bey Allah razı olsun. Fiyatta anlaştık evime 100 kilo reçel siparişi ile ağlayarak evime döndüm." dedi.
"FRANSA'YA İHRACAT YAPMAYA BAŞLADIM"
KOSGEB'e başvurduktan sonra belge alan Uslu, "KOSGEB beni çok destekledi, hükümetim destekledi, devletim destekledi. Bir devlet bankası bana çok büyük destek oldu. Pandemide bile durmadım çalıştım. Sonra Fransa'ya reçel ihracat kapısı açıldı bana sonra bankam bu durumu görünce desteğini artırdı. Bende ardından fabrikasyona geçtim. Bu aşamada reçellerimi tamamen doğal yapmaya glikoz gibi maddeler kullanmadım." ifadelerini kullandı.
"DEV BİR İHRACAT FİRMASI OLACAĞIM"
Helale haram kazandırmayınca iş yürüyor diyen KOSGEB kadınlar yüzü Uslu, "Bu yolda çok zorlandım. Geceleri uyumadım, yatakta kabuslar görerek uyandım. Bir şekilde yürüttük işimizi. Daha da büyüyeceğim. 100 tane kadın çalışanı olan dev bir ihracat firması olmak istiyorum gereken ne ise yapacağım yapmaya da devam edeceğim." dedi.
BİR YORUM YAPIN 0