Çocukluktan el yeteneğinin farkına varan ve bunun üzerine yoğunlaşan Nuray Şahin, evine aldığı bir dikiş makinasıyla adeta atölye kuran Şahin, şimdi yurt dışından bile talep yağıyor.
1975 yılında Ankara topraklarında doğan Nuray Şahin, çocukluktan gelen el yeteneğinin farkına varmasıyla eğitim hayatını bu yöne evirdi. 19 yaşında eğitimini iyi derecede bitiren fakat evlilikle karşı karşıya gelmesi durumunda eğitim hayatına son veren Şahin için yeni bir dönem başladı. Dikiş nakış konusuna asla ara vermeyen Şahin, evlilik hayatında da dikişine devam etti. Kendisine aldığı 1 dikiş makinesiyle adeta atölye kurdu. Nuray Şahin'in yaptığı dikiş nakış işi yurt dışına kadar açıldı. İşte kadın girişimci Nuray Şahin'in girişimcilik serüveninde izlediği yol..
EL YETENEĞİ DOĞUŞTAN GELİYORDU
İlkokul çocuklarının sahip olmayacağı bir el becerisine sahip olduğunu ifade eden Şahin,
"El becerilerine olan yatkınlığım çocukluk yıllarıma dayanıyor. Annem komşuya giderdi, gelene kadar ben hamur yoğurup mantı açardım. Yani ilkokula giden çocukların sahip olmayacağı becerilere sahiptim. Yaşımın ilerlemesiyle birlikte bu beceriler dikiş nakışa evrildi. Eğitim için meslek lisesini tercih etmem ise bugünkü ben olmamı sağladı. Liseyi bitirdikten sonra evlendim ancak bu durum içimdeki sevgiyi hiç bitirmedi. Evlendikten iki yıl sonra yani 1993 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Belmek kurslarında 'Usta Eğitici' olarak göreve başladım. Dikiş nakış konusunda bildiğim her şeyi paylaşarak, bu süreçte pek çok öğrenci yetiştirdim." şeklinde açıklamada bulundu.
ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Evinin bir odasını atölyeye çevirerek nevresim takımı, bebek ve çeyiz seti gibi ev tekstili ürünleri yapan Nuray, ürünlerini sosyal medyada paylaşmasıyla birlikte talebe yetişememeye başladı. Nuray o günleri, "Aldığım küçük çaptaki siparişleri evde yapıyordum ama bu boyutta büyük bir makine alarak, eve atölye kuracak bir duruma gelmemiştim. Çocukluk hayalim olan atölye kurmamı sağlayacak olan gelişme ise ürünlerime olan ilgi oldu. Hem de bu talep sadece yurt içinden değildi, yurt dışından da yoğun talep almaya başladım." diyerek anlattı.
"YATIĞIM İŞLER EMEK İSTİYOR"
Şahin, "Yalnız çıktığım bu yolda ürünlerimin yoğun ilgi görmesiyle birlikte önce yanıma bir yardımcı aldım. Ancak Amerika, Avusturalya, Kanada, Suudi Arabistan, Pakistan, Fransa ve Türki cumhuriyetlerinden yoğun talep gelmesiyle birlikte gelen siparişlere yetişebilmek için yanımda istihdam ettiği kişi sayısını 3’e çıkardım. Yaptığımız işler emek istiyor, o yüzden yapımı zaman alıyor. Bu nedenle yurt dışındaki siparişlere yetişemiyoruz. Ancak bu konuda kadınlar desteklenirse ülke ekonomisine büyük bir gelir sağlanır." dedi.
BİR YORUM YAPIN 0