Oğluna şifa ararken patron oldu! Ayşe Şen Şimşek'in cirosu 7 milyon TL'ye ulaştı

Sürekli rahatsızlanan oğlu için şifa aramaya başlayan Ayşe Şen Şimşek, organik üretime başlayarak kendi işinin patronu oldu. Kısa sürede gelişen Şimşek, cirosunu 7 milyon TL'ye ulaştırdı. Aynı zamanda kadın istihdamı sağlayarak kadınlara destek oldu.

Denizli Çal'a bağlı Süller Köyü'nde yaşayan Ayşe Şen Şimşek (43), 2019'da vücut bağışıklığı düştüğü için sık sık hastalanan oğlu Muhammed'e şifa ararken organik besinlerin faydasını keşfetti. Şimşek, kayınvalidesinin tavsiyesiyle buzağı ve oğlakların midelerindeki şirdenden elde ettiği mayayla tencerede yaptığı peyniri oğluna yedirdi; iyi geldiğini görünce organik tarıma merak saldı. 

İnternette organik ürünlerle ilgili bilgi toplayan Şimşek, Eylül 2019'da 'Ayasofya'dan esinlendi; 'Bilgenin Arka Bahçesi' anlamına gelen 'Sofya'nın Arka Bahçesi' adlı şirketini kurdu. Aynı isimli internet sitesinden online satışa başlayan girişimci kadın, 2023'te 7 milyon TL ciro elde etti.

"İNSANLARIN ÜRÜNLERİMİZLE ŞİFA BULMASI BENİ MUTLU EDİYOR"

Ürünlerini tanıttığı 'Ayşe abla' adlı Instagram hesabında 383 bin takipçisi olan Şimşek, "İnsanların ürünlerimizle şifa bulduğunu duymak, kadınlara iş ve kazanç sağlamak beni çok ama çok mutlu ediyor" dedi. Ailesine ait 50 dönümlük araziden elde ettiğinin yanı sıra köylülerden aldığı mahsulleri kullanarak hazırladığı 120 çeşit organik besini 81 ile ve Hollanda'ya satan Ayşe Şen Şimşek, şöyle konuştu: "Almanya ve ABD'ye de ihracat yapmaya hazırlanıyoruz. Şu an 10 kadın çalışanımız var, bu sayı mevsimlik çalışanlarla 30'a çıkıyor.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0