Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde lastik tamirhanesinde çalışan Mümine Gökçe, 25 yıldır bu mesleği icra ediyor. Erkek işi olarak görülen mesleği 'pilav yapmaktan kolay' olarak tanımlayan Gökçe, kadınların isterse her işi yapabileceğini işaret etti.
Antalya'da bulunan bir lastik tamirhanesi, bilindik tamirhanelerden farklı... Müşterilerin girdiklerinde hayrete düştüğü tamirhanede kadın bir lastik tamircisi var.
Antalya'da yaşayan Mümine Gökçe, Muratpaşa ilçesinde bulunan lastik tamirhanesinde 25 yıldır çalışıyor. Erkek işi olarak görülen mesleği eşiyle beraber yapan Gökçe, 'yapılamaz' olarak görülen bu mesleği yapmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.
KADIN İSTERSE HER ŞEYİ YAPABİLİR
Evlendikten sonra eşine yardım etmeye başlayan Mümine Gökçe, ilk başlarda sadece müşterileri karşıladığını belirterek "Daha sonra işi öğrenmeye karar verdim." dedi.
6-7 yıldır lastik tamiri yapan kadın, "Öğrendikten sonra da kendimi daha da geliştirdim. Aracı yukarı kaldırmak, lastiği sökmek, sorunu bulmak, tamir etmek ve yerine tekrar takıp teslim etmek hiç zor değil" ifadelerini kullandı.
Kimi zaman müşterilerin 'Acaba yapabilir mi?' kaygısı yaşadığını, hatta tamir ettirmek istemeyenlerin de olduğunu aktaran Gökçe, "Ama bir kere lastiklerini tamir edince, işçilikte memnun kalınca sürekli müşterim oluyor. Bayan şoförler beni görünce hoşlarına gidiyor." açıklamasında bulundu. Gökçe, merak edip gelen kişilerin de olduğunu kaydetti.
Kadınların isterlerse her şeyi yapabileceklerini dile getiren Gökçe, "Kadın isterse her işi yapabilir. Yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Lastik tamir etmek evde pilav yapmaktan daha kolay. Lastiği söküp tamiratını yapıp yerine takmam 5 dakika sürüyor” sözlerini kullandı.
'İŞİNİ ÇOK İYİ YAPIYOR'
Lastik tamirine gelen taksi şoförü Nihat Cengiz, çok alışık olunmayan bir durum olduğunu dile getirerek "Hem işini severek yapıyor hem de buraya gelen insanlara ilgi alakası çok iyi, buda artı değer katıyor. Ben şahsen yolda bile kalsam lastiğimi söküp, buraya getirip yaptırıyorum." ifadelerini kullanarak 4 senedir lastik tamiri için buraya geldiğini söyledi.
İlk geldiği zaman bu işi yapabilir mi diye düşündüğünü aktaran Cengiz, bu işin güç istediğini belirterek "Güç isteyen bir iş, bijon anahtarını sıkmak veya o makineyi kullanmak güç ister. Ama arkadaşımız bu işe artık aşina olmuş. Bu işe iyice yoğunlaşmış, belki burada çalışıyor evinde yemek yapmıyordur” dedi.
Müşterilerden Harun Ekin ise her zaman bu tamirhaneye geldiklerini kaydederek "İlk gördüğümde biraz tereddütte kaldım, bir bayanın bu işi yapmasına, sonradan hiçbir tereddüt kalmadı. Çünkü işini çok iyi yapıyor." sözlerine yer verdi. Ayrıca müşterilerin güler yüzle karşılandığını da sözlerine ekledi.
BİR YORUM YAPIN 0